Mainos

Arkkipiispan sihteeri suomii Mitro Repoa kovin sanoin ennen kuulemista

Kreikkalaiskatolisen kirkon arkkipiispan Leo Makkosen sihteeri Jyrki Härkönen kutsuu pappi Mitro Repoa taitavaksi median hyväksikäyttäjäksi ja populistiksi. Repo joutuu huomenna piispojen kuultavaksi EU-vaaliehdokkuutensa vuoksi.

- Repo antaa itsestään julkisuuteen kuvan viattomana lampaana, jota susilauma ahdistelee. Hän on tiennyt jo papiksi tullessaan, mitä häneltä odotetaan.

Härkönen sanoo olevansa sitä mieltä, että kreikkalaiskatolinen pappi pystyy vaikuttamaan ja palvelemaan kaikkein parhaiten omalla kentällään puolustamalla muun muassa ihmisoikeuksia ja vähemmistöjä.

Mitro Repo puolestaan sanoo, että vääntö ortodoksisen kirkon kanssa on rasittanut kampanjointia.

- Aion tulla valituksi, Repo sanoo.

Suomen kreikkalaiskatolisen kirkon piispainkokous kuulee Repoa huomenna aamupäivällä. Esillä on Revon asemapappina. Piispankokouksen tiedotteen mukaan Revolla on mahdollisuus ennen piispainkokouksen päätöstä lausua mielipiteensä asiasta sekä antaa selitys sellaisista vaatimuksista ja selvityksistä, jotka saattavat vaikuttaa asian ratkaisuun.

Isä Mitrona tunnettu Mitro Repo aikoo mennä kuulemistilaisuuteen.

- En osaa odottaa mitään. Menen paikalle kuulemaan, mistä on kyse. En ole saanut kuulemistilaisuuden sisältöä koskevia asiapapereita, vaikka olen niitä kahdeksaan kertaan pyytänyt.

Piispat eivät Revon mukaan ole olleet häneen missään yhteydessä.

Repo: Kirkko on ylimielinen

- Onhan ylimielistä, että saan tietää tiedotusvälineistä, mitä kirkkomme johto ajattelee. Minulle ei ole esitetty mitään vaatimuksia tai perusteluita.

Sihteeri Härkönen tyrmää Revon puheet.

- Hän on tiennyt jo viime vuoden maaliskuusta alkaen, että EU-vaaliehdokkuus ei tule kysymykseen, jos hän haluaa toimia pappina. Hän on saanut kaikki asiakirjat, jotka ovat oleellisia päätöksenteon kannalta.

Härkönen ennakoi, ettei Repo menetä papin oikeuksiaan pysyvästi vaan kyseessä olisi toimituskielto.

- Hän voi poliitikon uransa jälkeen ottaa yhteyttä piispankokoukseen ja oikeudet palautetaan. Sinä aikana, kun hän on mukana politiikassa, ei hän voi suorittaa ortodoksisia palveluksia eikä käyttää ortodoksipapin viittaa. EU-parlamentissa hän olisi tavallinen kansalainen.

Repo on nyt luopunut mustan papinkaavun käytöstä. Aiemmin hän on herättänyt huomiota sillä, että on teettänyt kaksi kaapua vaatesuunnittelija Jukka Rintalalla, vaikka kaapu symboloi kieltäytymistä maallisesta: pukeutumista säkkiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.