Mainos

Arjen unelmia Hämeenlinnan asuntomessuilla

Kesän 2007 asuntomessut pidetään luonnonkauniilla mäntymetsäharjulla Hämeenlinnan Harvoilanmäellä. Heinäkuussa starttaavien asuntomessujen teemoja ovat: hyvä suunnittelu perheiden ehdolla, yhteisöllisyys, luonnonläheisyys ja kodin parhaat ideat.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanenesitteli tulevien messujen teemat Helsingin Matkamessuilla tammikuussa. Heiskasen mukaan messujen painopiste on monipuolisissa omakotitaloissa.

"Messuilta löytyy yhtä hyvin valmistalomalleja kuin yksilöllisiä omakotitaloja ja vuokra-asuntoja kerrostaloissa. Messukohteita on yhteensä 57, joista peräti 37 on omakotitaloa".

Ihmisläheistä ja lapsiystävällistä

Messutarjontaa tuodaan tällä kertaa esille rakentajaperheiden valintojen kautta. Talot on suunniteltu yksityisperheiden tai tulevien asukkaiden toiveet, elämäntyylit ja harrastukset huomioiden. Talojen sivurakennuksissa voi tutustua muun muassa akustiseen musiikkihuoneeseen, taiteilijan ateljeeseen tai äänieristettyyn bändihuoneeseen. Löytyypä yhdeltä pihalta oma golf-kenttäkin.

Messusuunnittelun lähtökohtana on ollut perinteinen hämäläinen raitti, jossa talot rakennetaan katuun kiinni. Ihmiset kohtaavat naapurinsa jalkakäytävillä, puistoissa ja aukioilla, mutta jokaisella talolla on myös yksityinen pihan puoli. Yhteisöllisyys näkyy myös katujulkisivussa ja esimerkiksi piha-aidoissa, jotka on sovitettu yhteen värien, korkeuksien ja materiaalien avulla.

"Alueen omaleimaisuus syntyy yhteisöllisyydestä sekä vanhan ja uuden rakentamistavan yhdistämisestä. Omakotitalot ovat pääosin moderneja, mutta mukana on myös perinteisempää rakentamista. Näytteillä on koko rakennusmateriaalien kirjo: kivi, tiili, harkko, puu, hirsi ja betoni", kertoo tiedottaja Ulla Kasurinen Hämeenlinnan asuntomessutoimistosta.

Vinkkejä sisustusratkaisuihin

Sisustamisen saralla messut ovat solmineet yhteistyösopimuksen kolmen tunnetun suunnittelijan Risto-Matti Ratian, Kaisa Blomstedtin ja Helena Karihtalan kanssa. Heistä kukin sisustaa yhden messuasunnon omalla tyylillään.

Toisenlaista sisustustyyliä nähdään, kun lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX sisustaa lasten voimin yhden pienkerrostalon asunnon. Yhteistyötä tehdään myös Työtehoseuran kanssa; heidän ideana on ottaa huomioon ergonominen työskentely varsinkin keittiötiloissa.

Asuntomessut lupailevatkin käytännön ideoita lämmitysmalleja ja tekniikkaa myöden kodin kaikkiin tiloihin. Onpa muutama perhe ottanut suunnittelussa huomioon lasten ja koirien kurahoidonkin.

Hyvien liikenneyhteyksien varrella

Harvoilanmäki on luonnonkaunis uusi asuinalue hyvien liikenneyhteyksien varrella – tulisi messuvieras sitten pääkaupunkiseudulta, Tampereelta tai vaikkapa Turusta. Hämeenlinnan keskusta sijaitsee noin 4,5 kilometrin päässä, ja lähialueelta löytyy upeita ulkoilu- ja vesistöalueita golf-kenttineen.

Messualueen omakotitalojen koot vaihtelevat 140–270 m² välillä. Tontit ovat suuria, monessa kohteessa yli 1 000 m². Asumiskustannukset saattavat hätkäyttää positiivisesti, varsinkin monen pääkaupunkilaisen: tonttihinta on 15 euroa neliöltä.

Viimevuotiset asuntomessut Espoon Kauklahdessa osoittivat, että iltatunnit ovat suosittuja messukävijöiden keskuudessa. Moni asuntoratkaisuista kiinnostunut piipahtaa messuilla mielellään työpäivän jälkeenkin.

"Uskomme, että tämä pätee Hämeenlinnassakin, ja siksi messujen aukioloaikoja on muutettu: tulevat messut ovat avoinna päivittäin kello 11–19", Heiskanen kertoo.

Teksti: Tuuli Virta / Mediafocus
Kuvat: GSP Suunnittelu Oy ja Hämeenlinnan kaupunki, asuntomessutoimisto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.