Mainos

Ari-Pekka Pajuluomasta Sportin päävalmentaja – "Ensi kausi on seuralle todella iso näytönpaikka"

Vaasan Sportin uusi päävalmentaja on Ari-Pekka Pajuluoma. Osapuolet solmivat 1+1-vuotisen sopimuksen, jossa optio on seuralla.

Pajuluoma, 42, on Sportin oma kasvatti. Pelaajaurallaan hän pelasi yli 200 ottelua kotkapaidassa. 2000-luvulla Pajuluoma kuului joukkueen kapteenistoon ja kaudella 2003–04 hän toimi Sportin kapteenina.

Tällä hetkellä Pajuluoma toimii Mestis-seura Kokkolan Hermeksen päävalmentajana. Pajuluoma nimitettiin kyseiseen pestiin kesken tämän kauden.

– Viime vuosina uusia nuoria valmentajia on noussut esiin Liigassa. Vaasalainen Pajuluoma on tehnyt määrätietoisesti töitä kehittyäkseen valmentajana ja laajentanut omaa osaamistaan muun muassa toimimalla erilaisissa tehtävissä (apuvalmentajana, päävalmentajana ja urheilujohtajana). Haluamme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää kyntensä liigaseuran päävalmentajana erittäin haastavassa tilanteessa, Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoo tiedotteessa.

– Ensi kausi on seurallemme todella iso näytönpaikka. Nykykiekon vahvan osaamisen lisäksi halusimme päävalmentajaksi henkilön, joka on tottunut toimimaan meidän kokoisessa organisaatiossa ja sitoutuu seuran suunnitelmiin sekä tavoitteisiin. Tässä tilanteessa Pajuluoman isosta kotkasydämestä on varmasti myös suurta apua, jatkaa Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

Pajuluoma aloitti valmentajauransa kaudella 2006-07, jolloin hän toimi apuluotsina Mikko Mannerin valmennustiimissä. Tämän jälkeen hän on toiminut muun muassa Antti Törmäsen, Pasi Räsäsen ja Tomek Valtosen rinnalla apuvalmentajana. Pajuluoma ei astu ensimmäistä kertaa Sportin päävalmentajaksi, sillä hän luotsasi joukkuetta myös kauden 2013–14 lopussa.

– Tavoitteeni on ollut päästä liigajoukkueen päävalmentajaksi ja kun Sport otti yhteyttä, ilmoitin, että olen kiinnostunut. Tiedän että oman kylän pojalle tämä on iso haaste, mutta näen kotkataustani myös vahvuutena, Sportin uusi päävalmentaja Pajuluoma miettii.

– Talvella toimin lyhyen ajan liigajoukkueen videovalmentajana ja sitä kautta opin tuntemaan pelaajat ja valmennustiimin. Lähden luottavaisin mielen rakentamaan kauden 2018–19 Sportia ja koen, että (Markus) Jämsä ja Matti Virmanen ovat onnistuneet uusissa pelaajasopimuksissa. Nuorella joukkueella lähdetään uuteen kauteen ja uskon, että laadukkaalla arkityöllä ja hyvällä ilmapiirillä meillä on kaikki mahdollisuudet olla hyvä liigajoukkue, Pajuluoma jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.