Mainos

Arhinmäki Facebookissa: "Ääritiukka linja olisi valtava kolaus Suomelle"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että ääritiukka Kreikka-linja olisi Suomelle valtava kolaus.  

Arhinmäki kritisoi aikaisemmin Twitterissä suuren valiokunnan jäsenten kommentointikieltoa Suomen Kreikka-kantaa ja Kreikka-neuvotteluja koskien. Vaiteliaisuusvaade on Arhinmäestä absurdi.   

Arhinmäen mukaan hän voi kuitenkin kommentoida mediatietoja Suomen kannasta.  

Jos uutiset siitä, että Suomi vastustaa periaatepäätöstä neuvottelujen avaamisesta Kreikan kanssa ja siitä, että Suomi haluaa Kreikan rahaliiton ulkopuolelle pitävät paikkansa, kysymys on hallituksen äkillisestä kannanmuutoksesta, Arhinmäki kirjoittaa.  

– Vielä tällä viikolla pääministeri Juha Sipilä on sanonut, että ensisijainen tavoite on pitää Kreikka mukana eurossa.  

Arhinmäen mukaan Kreikan ajaminen ulos eurosta kärjistäisi maan kriisiä ja johtaisi humanitaariseen katastrofiin. Päätös olisi hänen mielestään huono myös suomalaisten kannalta, sillä se vaikuttaisi koko euroalueen vakauteen.  

– Kreikan ajautuminen maksukyvyttömyyteen johtaisi siihen, että Suomen antamia suoria lainoja ei pystyttäisi maksamaan takaisin, ja myös muut vastuut todennäköisesti lankeaisivat. Lasku voisi olla pahimmassa tapauksessa 6–7 miljardia euroa Suomelle.  

Lisäksi ääritiukka linja vahingoittaisi Arhinmäen mukaan Suomen mainetta maailmalla. Hän vaatii hallitusta astumaan esiin ja kertomaan Suomen linjasta.   

Hallitus ei ole paljastanut linjaansa kokoukseen neuvottelutaktisiin syihin vedoten.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.