Argentiinan presidentti pyörsi puheensa Botnian tehdaskiistassa

Ympäristöaktivistit vihastuivat presidentin lausunnosta, jossa tämä sanoi Botnian sellutehtaan olevan "tosiasia, jolle ei voi mitään".

Argentiinan presidentti Nestor Kirchner on kiistänyt hyväksyneensä Botnian sellutehtaan sijoittamisen Uruguayn Fray Bentosiin.

- Moinen väittämä on järjetön. En ole koskaan sanonut mitään sellaista, totesi Kirchner Buenos Airesissa pidetyn "kriisikokouksen" päätteeksi.

Kirchner oli kutsunut koolle Entre Riosin maakunnan ylimmän johdon sen jälkeen kun hänen sellutehdasta koskenut lausuntonsa oli suututtanut sekä sellutehdasta vastustavat ympäristöaktivistit että osan paikallisista viranomaisista.

Kirchner sanoi New Yorkissa viime viikolla, että Botnian sellutehdas Fray Bentosissa on tosiasia, jolle ei voi mitään. Kirchner sanoi tuolloin, että Argentiinan olisi vain odotettava Haagin kansainvälisen tuomioistuimen päätöstä sellutehdaskiistassa.

Ympäristöaktivistit ehtivät syyttää Kirchneriä petturiksi ja uhata tämän hallitusta vastatoimilla, jollei presidentti pyörrä sanojaan. Sellutehtaan vastustajat kertoivat aikeistaan järjestää joukkokokous Buenos Airesin keskustassa ennen lokakuun lopussa pidettäviä presidentinvaaleja, joissa vahvin ehdokas on Kirchnerin Cristina-vaimo.

Kirchnerin on hallitus tähän asti myötäillyt sellutehtaan vastustajia ja vaatinut Botnian tehtaan siirtämistä Fray Bentosista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat