Mainos

Arctic Sea on Maltalla

Salaperäisyyden verhoama Arctic Sea -rahtilaiva on saapunut Maltalle, Vallettan satamaan. Tiedon vahvisti MTV3:n uutisille laivan omistavan Solchart Management -yhtiön edustaja Viktor Matvejev.

Laiva kiinnittyi Boiler Wharf -satamalaituriin maltalaishinaajan vetämänä kello 20.00 jälkeen Suomen aikaa.

Maltalaislehti Times of Maltan mukaan Venäjä luovutti aluksen suomalaisomistajille aiemmin päivällä sen jälkeen kun saarivaltion viranomaiset olivat tarkastaneet sen mahdollisen radioaktiivisuuden ja vaarallisen lastin varalta.

Aiemmin laiva tarkastettiin merikelpoisuuden osalta ja mahdollisen rikollisen toiminnan todisteiden löytämiseksi. Kun Maltan merenkulkuvirasto ei löytänyt mitään, se sai luvan tulla hinatuksi satamaan. Alus ei pystynyt liikkumaan omin voimin ohjauslaitevian vuoksi.

Maltan viranomaisten mukaan laivalla on vain puulastia ja sitä kohdellaan kuin tavanomaista kauppalaivaa. Viranomaiset eivät myöskään löytäneet mitään, joka viittaisi muihin tapahtumiin kuin kaappaukseen.

Viktor Matvejev kertoi MTV3:n uutisille, että varustamon miehistö menee laivalle myöhemmin ensi yönä.

Alus on ollut Venäjän hallinnassa ja laivaston saattamana elokuusta lähtien, kun Venäjä löysi aluksen Cap Verden lähistöltä Afrikan länsirannikolla. Aluksella tapahtui välikohtaus, jota venäläiset pitävät kaappauksena.

Katso Aino Huilajan juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.