Mainos

Arabiakeskuksen sortumavaara ohi

Vanhaan Arabian tehtaaseen rakennettu Arabiakeskus Helsingissä evakuoitiin iltapäivällä romahdusvaaran takia. Viranomaisten mukaan todellista romahdusvaaraa ei kuitenkaan ollut vaan kyse oli lämpö-laajenemisen aiheuttamasta sauman rakoilemisesta.

Sortumavaara Helsingin Arabiakeskuksessa on ohi. Palolaitoksen mukaan kattorakenteen murtumat johtuivat todennäköisesti helteen aiheuttamasta lämpölaajenemisesta.

Helsingin Hämeentiellä sijaitseva Arabiakeskus tyhjennettiin iltapäivällä.

Palomestarin mukaan rakennukseen voi huomenna palata täysin turvallisesti.

Arabiakeskus on tänään kokonaan yleisöltä suljettu, mutta työntekijät voivat palata työpaikoilleen. Viranomaisten mukaan paikka on rapisseista kattomateriaaleista huolimatta turvallinen.

-Ei tässä ole menty missään vikaan, tämä on aivan normaali liikuntasauma ja näin sen pitää toimiakin, toteaa tarkastusinsinööri Aimo Nousiainen Helsingin rakennusvalvontavirastosta.

Rakennuksessa käy päivittäin paljon ihmisiä sillä siinä sijaitsee tehtaanmyymälä, museo, kirjasto ja Taideteollisen korkeakoulun tiloja. Kun murtuma havaittiin, oli paikalla kymmeniä ihmisiä. Halkeaman havaitsi rakennuksessa tutustumiskäynnillä ollut ulkopuolinen vierailija.

Kiinteistössä työskentelevä ravintolatyöntekijä Veli Toppinen kertoo, ettei tilanne tiettävästi aiheuttanut paniikkia rakennuksessa. Vahtimestari oli ilmoittanut, että rakennus täytyy tyhjentää. Ihmiset olivat Toppisen mukaan kävelleet rauhassa ulos rakennuksesta.

Rakennussuunnittelija: Arabiakeskuksessa ei sortumavaaraa

Arabiakeskuksen lasikaton rakennussuunnittelusta vastannut Finnmap Consulting Oy:n apulaissektoripäällikkö Jaakko Yli-Säntti sanoo katon sortumavaarasta puhumisen olevan ylireagointia. Hänen mukaansa katon liikuntasaumasta on pudonnut rappausta eikä katon sortumavaaraa missään vaiheessa ollut.

Yli-Säntti pitää todennäköisimpänä syynä rappauksen tippumiselle lämmintä säätä. Lämpimällä säällä talossa tapahtuu pientä liikettä, mikä on täysin normaalia.

-Vanhoissa saneerauskohteissa liikuntasaumat eivät ole kuin uusissa. Ne vähän hiertävät ja rappausta irtoaa joskus, Yli-Säntti sanoi.

-Mitään kantavien rakenteiden ongelmia ei ole. Ehkä joku on ymmärtänyt putoavan raplingin (muurauslaastin) laattana.

Yli-Säntti ei usko, että rakennuksessa jouduttaisiin tekemään mittavia korjaustöitä.

-Koputellaan rappaukset pois huomenna aamulla, että ei tule lisää näitä epäilyksiä. Se on ainut toimenpide varmaankin, mihin tässä tarvitsee ryhtyä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.