Apua nuorille meikkaajille

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa vinkkejä muun muassa nuoren naisen meikkiin.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Punoittavan ihon pelastus

Hei! ongelmani on punoittava iho. Kouluun lähtiessä meikki on matta ja virheetön, mutta koulusta tullessa iho punoittaa ja jos lisään puuteria, iho näyttää epätasaiselta. Miten saisin punoituksen pois kasvoilta?

Riian vastaus:

Moikka! Kokeile meikin alusvoiteeksi Nivean Sensitive Blance Day Care -päivävoidetta. Se sopii herkälle ja helposti ärsyyntyvälle iholle. Voide myös rauhoittaa punoitusta selvästi. Samasta sarjasta löytyy myös yövoide Sensitive Balance Night Care, jota suosittelen sinulle. Se rauhoittaa herkkää ihoa yön aikana saaden sen näyttämään ja tuntumaan aamulla levänneeltä.

Aknen peittäminen meikillä

Moi! Olen 16-vuotias ja minulla on akneongelma. En tiedä miten peitän ne kunnolla niin, että akne ei näkyisi. Akne on kaikkialla naamassani. Miten saa silmät meikillä isommaksi?

Riian vastaus:

Akneihon hoito vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Huolellinen puhdistus ja kosteutus ovat kaiken a ja o. Nivean Young -sarjasta löydät sopivat tuotteet ihosi päivittäiseen hoitoon.

Liian paksu meikki saa akneihon näyttämään tunkkaiselta ja tuo finnit usein vaan enemmän esille. Kokeile Nivean Ideal Finish -meikkivoidetta. Se peittää hyvin, mutta ei näytä paksulta. Sen öljytön koostumus pitää ihon mattapintaisena pitkään. Stay On Cover Stick -peitepuikolla voit vielä peittää näppyjä paikallisesti jos jokin niistä ei peity pelkällä meikkivoiteella. Puuteroi meikkipohja kevyesti Ideal Finish -kivipuuterilla.

Meikkiohjeita nuorelle naiselle

Heips! Olen kohta 16-vuotias tyttö ja tarvitsisin meikkausvinkkejä. Minkä väristä luomiväriä suosittelet siniharmaavihreille silmille? Minulla on myös piilolinssit, millainen ripsiväri sopisi? Entä meikkivoide? Minulla on punoittava iho ja siellä täällä finnejä. Kiitos!

Riian vastaus:

Kaikki Nivean ripsivärit sopivat myös piilolinssien käyttäjille. Mieti haluatko pituutta, tuuheutta vai ehkä molempia. ja valitse laajasta valikoimasta mieleisesi. Stay Real Compact Foundation -meikkipuuteri on kätevä tuote, jossa on samassa rasiassa meikkivoide ja puuteri. Saat sillä tehtyä helposti kauniin meikkipohjan. Tuote peittää punoituksen ja saa ihon näyttämään tasaiselta ja kuulaalta. Luomiväriksi kannattaa kokeilla Niven uutta Creative Eyes Pure Diamonds -luomiväriduoa 485 Magnetic Browns.

Apua finneistä kärsivälle

Olen 12-vuotias. Kaikki finnini eivät lähde tavallisella hoidolla. Olenko liian nuori käyttämään esim. kapseleita, jotka auttavat ihoa pysymään terveenä? Onko vielä jotain mitä voisin tehdä, että finnejä ei tulisi vaikka hoidan ihoa aamuin illoin? Miten saan kauniin ja koko päivän kestävän meikin?

Riian vastaus:

Heippa! Olet sen ikäinen, että hormonitoiminnan muutokset tuovat ihollesi näppyjä ja finnejä, mutta hyvällä hoidolla pääset niistä kyllä ajan kanssa eroon. Puhdista iho hyvin aamuin ja illoin ja käytä kosteusvoidetta. Maltti on valttia! En suosittele mitään vippaskonsteja, vaan huolellista perushoitoa. Voit myös käydä kosmetologilla ihonpuhdistuksessa.

Meikiksi sinulle riittää kevyt ehostus. Teint Delight -geelimeikkivoide on ohut ja peittää juuri sopivasti. Lisää sen päälle Perfect Cover valoa heijastavaa peitevoidetta, esim. silmien alle. Lopuksi puuteroi Ideal Finish -kivipuuterilla. Sipaise Stay Real Terra Powder -aurinkopuuteria poskille isolla siveltimellä, sudi ripsiväriä ripsiin ja punaa huulet vaalealla kiillolla.

Kaunis ja helppo meikki raskaana olevalle

Hei! Olen neljännellä kuulla raskaana ja haluaisin näyttää päivisin kauniilta ja hyvältä, enkä väsyneeltä. Miten pystyn tekemään hyvän, raikkaan ja helpon meikin nopeasti?

Riian vastaus:

Stay Real Compact Powder -meikkipuuteri on nopea ja helppo meikkituote. Samassa rasiassa on siis meikkivoide sekä puuteri. Sipaise meikkipuuteri kasvoille sienellä ja sudi suurella siveltimellä Stay Real Terra Powder aurinkopuuteria kasvoille antamaan raikasta hehkua. Levitä yksi luomiväri sävy koko liikkuvalle luomelle ja levitä ripsiin maskaraa.

Punaa huulet kivalla kiillolla. Volume Shine Wonder Full -huulikiilloista löydät monta herkullista värivaihtoehtoa!

Liian nuori meikkaamaan?

Olenko liian nuori meikkaamaan/käyttämään ripsiväriä, kun olen 11-vuotias?

Riian vastaus:

Moikka! Juttele vanhempiesi kanssa meikkaamisesta ja suunnitelkaa yhdessä miten voisit aloittaa kevyen ehostamisen. Ripsiväri ja huulikiilto ovat kivat tuotteet aloittaa meikkaaminen. Valitse vaikka luonnollinen tummanruskea maskara ja lähes väritön huulikiilto. Mukavia meikkihetkiä sinulle!

Kulmakarvojen oikea muoto

Mietin millaiset kulmakarvat sopisivat minulle. Minulla on mustat pitkät hiukset ja tummanvihreät silmät. Olen ennen käyttänyt "goottimaista" kulmakarvatyyliä, niin että olen ajanut kokonaan kulmakarvani pois ja piirtänyt ne mustalla eye-linerillä. Mutta enää en haluaisi goottimaisia kulmakarvoja. Millaisia kulmakarvoja suosittelet?

Riian vastaus:

Valitettavasti en näe kuvaasi, joten on mahdotonta sanoa minkä muotoiset kulmakarvat sopivat kasvojesi malliin. Siipimäinen muoto on yleensä aina kaunis ja monille sopivin, joten kokeile meikata kulmat niin. Pehmennä kulmia tekemällä ne tummalla ruskealla tai tummanharmaalla mustan värin sijaan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat