Apteekit saavat myydä koronarokotteita ensi syksynä

Tänä vuonna ikääntyneiden koronarokotukset aloitetaan jo syyskuussa 1:54
Tänä vuonna ikääntyneiden koronarokotukset aloitetaan jo syyskuussa.

Sosiaaliturvaministeri Grahn-Laasosen mukaan apteekkimyynti täydentää hyvinvointialueiden rokotuksia.

Apteekkien on mahdollista myydä tulevana syksynä koronarokotteita, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan koronarokotteiden saaminen apteekkimyyntiin ja työterveyteen parantaa rokotteiden saatavuutta ja täydentää ikääntyneiden ja riskiryhmien maksutonta rokottamista hyvinvointialueilla.

Tarkoituksena on myös sujuvoittaa ensi syksyn rokotuskierrosta, Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessa.

Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle annettua valtiontakuuta täydennetään niin, että se kattaa kuluvan kuukauden alusta alkaen myös muiden kuin EU:n yhteishankintamekanismin kautta hankittujen koronavirusrokotteen aiheuttamien henkilövahinkojen korvaukset. Tämä mahdollistaa rokotteiden myymisen apteekeissa.

Tällainen on tunnelma koronarokotejonossa Helsingissä 5:16

Tällainen on tunnelma koronarokotejonossa Helsingissä. Pahimmillaan Helsingissä jonotettiin koronarokotuksiin viime vuonna useita tunteja.

THL: Rokotteet käytössä syyskuussa

Terveyden ja hyvinvoinnin (THL) laitos kertoi toukokuussa, että se suosittelee tulevana syksynä koronarokotteen tehosteannosta iäkkäille ja tietyille riskiryhmille, kuten hoitokodeissa ja säännöllisessä järjestetyssä kotihoidossa oleville, kaikille yli 80-vuotiaille sekä kaikille voimakkaasti immuunipuutteisille iästä huolimatta.

Suositus on, että näiden ryhmien rokotukset aloitetaan syksyllä heti, kun rokotteet ovat saapuneet Suomeen.

Tehosterokotetta suositellaan myös kaikille 75–79-vuotiaille. Heillä vakavan taudin riski on kuitenkin yllä mainittuja ryhmiä pienempi.

THL arvioi toukokuussa, että koronarokotteet olisivat käytössä syyskuun alusta ja kausi-influenssarokotteet lokakuun alusta. Rokotuksia halutaan aikaistaa, koska viime syksynä korona ehti levitä ennen rokotteiden antamista ja koronakuolleisuus kasvoi.

Rokotusjonojen muodostuminen pyritään estämään rokotuksia jaksottamalla.

Lue myös:

    Uusimmat