Aprikoosipullakakku

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 100 g sulatettua margariinia
  • 2-3 tl hienonnettua kardemummaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • väliin:
  • 8-10 aprikoosia tai 2-4 persikkaa
  • vähän sokeria

Voitele noin 22 senttinen tasapohjainen vuoka. Huuhdo aprikoosit tai persikat, halkaise ne, ja poista kivi. Jos käytät persikoita, leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon maito, sulatettu rasva ja kardemumma. Sekoita leivinjauhe hyvin jauhojen joukkoon. Lisää jauhoseos taikinaan muutamalla pyöräytyksellä.

Kaada taikinasta puolet vuokaan, nosta päälle aprikoosin puolikkaat ja kaada loput taikinasta niiden päälle. Paista 175 asteessa 45-55 min. alaritilällä. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Voit leipoa kakun myös ilman täytettä "pullaksi". Ripottele pinnalle raesokeria ja kardemummaa ennen paistamista. Kumoa kakku kääntäen eli niin että sokeripuoli jää ylöspäin.

Lue myös:

    Uusimmat