Aprikoosilammas 19.4.2000

Ari Malmberg

noin 500 g lammasta pieninä kuutioina
1 tl kanelia
1 tl korianteria
1 tl kuminaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
200 g kuivattuja aprikooseja
3 dl kasvislientä
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria

Poista lampaanlihasta ylimääräinen rasva ja leikkaa lammas pieniksi kuutioiksi. Mausta lammaskuutiot kanelilla, korianterilla ja kuminalla. Anna maustua hetki. Paista lamaaskuutiot paistinpannulla öljyssä pinnalta ruskeiksi ja kaada ne sitten kannelliseen uunivuokaan. Kuori sipuli ja valkosipuli, hienonna ne ja kuullota hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää tomaattimurska ja kiehauta. Lisää vielä aprikoosit, kasvisliemi, (suola) ja pippuri. Anna kiehahtaa. Kaada tomaatti-aprikoosikastike lammaskuutioiden päälle uunivuokaan ja sekoita hyvin. Anna hautua uunissa 175 asteessa noin 1 tunnin ajan. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa keitetyn riisi-ruisseoksen ja keitettyjen nauriskuutioiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat