Mainos

Applen ensimmäinen tietokone myytiin lähes 300 000 eurolla

Yksi kappale tietotekniikkayhtiö Applen ihka ensimmäistä tietokonetta on myyty 374 500 dollarin eli lähes 300 000 euron hintaan huutokaupassa New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Harvinainen, edelleen toimiva Apple 1 -tietokone yhtiön perustamisvuodelta 1976 myytiin Sotheby´sin huutokaupassa eilen. Koneen hinta nousi yli 500-kertaiseksi verrattuna sen alkuperäiseen hintaan.

Toimivia Apple 1 -koneita on maailmassa enää kourallinen. Apple-huuma näkyi myös huutokaupassa, sillä koneen hinta nousi yli kaksinkertaiseksi siitä, mitä etukäteen arvioitiin.

Apple-yhtiön perustajat Steve Jobs and Steve Wozniak loivat koneen 1976 ja esittelivät sen Palo Altossa Kaliforniassa, mutta Applen ensimmäinen tietokone kiinnosti harvoja.

Byte Shop -nimisen myymäläketjun omistaja Paul Terrel tilasi lopulta 50 kappaletta koneita ja myi niitä 666,66 dollarilla, kun Jobs ja Wozniak suostuivat kokoamaan piirilevyt valmiiksi sen sijaan, että olisivat tarjonneet sitä rakennussarjana. Sen jälkeen kaksikko valmisti 150 konetta lisää ja myi niitä muun muassa ystävilleen.

Sotheby´sin mukaan alkuperäisiä Apple 1 -koneita on jäljellä tiettävästi alle 50.

Apple 1 oli ensimmäinen tietokone, jolla käyttäjät pystyivät muun muassa kirjoittamaan näppäimistöllä ilman erillistä laitteistoa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.