Mainos

Apple paljastamassa korttinsa - Mitä tekee Nokia?

Ensi viikko on mitä ilmeisemmin juuri se viikko, jota teknologia-intoilijat ovat odottaneet kieli pitkällä. Teknologiajätti Applen odotetaan nimittäin julkistavan seuraavan sukupolven iPad 3 -tablettinsa keskiviikkona.

Apple on lähettänyt toimittajille kutsun, jossa todetaan yhtiöllä olevan "Jotakin sellaista, mikä pitää ehdottomasti nähdä. Ja koskea". Kutsussa on myös liitettynä kuva, joka vaikuttaa iPadin kosketusnäytöltä.

Ennakkoon yksi suurista keskustelun aiheista on ollut iPad 3:n näyttö. Näytön uskotaan olevan 9,7-tuumainen HD QXGA -paneeli, jonka resoluutio on kunnioitettavat 2048 x 1536 pikseliä.

Applen on uumoiltu julkistavan keskiviikkona eri versioita iPadista. Digitimes-verkkosivuilla kerrotaan sisäpiirin tietoihin viitaten, että Apple olisi julkaisemassa iPad 3 -mallista 16Gt:n ja 32 Gt:n versiot. Lähteiden mukaan yhtiö olisi lisäksi paljastamassa 8 Gt:n iPad 2:n.

iPadit ovat menneet kuumille kiville

Applen vuonna 2010 esittelemä iPad-mallisto on mennyt kaupaksi kuin kuumille kiville. Laitetta on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta. Muut valmistajat eivät ole omilla laitteillaan päässeet lähellekään vastaavia lukuja. Keskiviikon julkistus olisi täten samalla tablettien uuden kuninkaan kruunajaistapahtuma.

Britannian yleisradio BBC muistuttaa, että Applen valta-asema on kuitenkin haastettu Googlen suunnalta. Moni tabletkonevalmistaja käyttää Googlen Android-käyttöjärjestelmää.

Digitimesin lähteiden mukaan Apple haluaa uudella mallistollaan puolustautua myös Microsoftin tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän aiheuttamalta uhalta.

Asiantuntijat ovat odottaneet Windows 8 -käyttöjärjestelmään pohjautuvien tabletkoneiden tulevan markkinoille myöhemmin tämän vuoden aikana. Microsoftin kanssa liittoutuneen Nokian siirtoa tabletmarkkinoilla onkin alettu odottaa yhä kiivaammin.

Nokian siirtoa odotellaan kuumeisesti

Tabletmallien täydellinen puuttuminen Nokian tarjonnasta on jo alettu nähdä jopa rasitteeksi yhtiölle.

MTV3 Uutiset haastatteli alkuviikolla Barcelonan mobiiliteknologiamessuilla Pohjola Pankin analyytikko Hannu Rauhalaa Nokiaan liittyvistä odotuksista.

- Odotan Nokialta nyt myös tablettia, koska sehän on isommalla näytöllä varustettu älypuhelin ja Nokialla on taito tehdä älypuhelimia. Niitä nähdään ehkä loppuvuonna, jolloin odotetaan Windows 8 -käyttöjärjestelmän julkistusta, Rauhala ennakoi.

Nokian Savander: Tabletkone olisi kyllä hyvä meille

Nokian palveluliiketoiminnan johtaja Niklas Savander on kommentoinut tabletkysymystä Pocket-lint sivustolle myöntämällä, että tabletkone olisi hyvä asia Nokialle. Savanderin mukaan tabletti sopisi hyvin Nokian nykyisen tuotemalliston jatkoksi. Nokian mukaan tabletkonetta ei kuitenkaan ainakaan vielä olla julkistamassa.

- Tablet on kiinnostava markkina-alue Nokian kaltaiselle yhtiölle, koska se ei syö osuuksia kännykkämyynnistä. Tablet syö enemmänkin tietokoneiden myyntiä. Jos aiomme edetä tälle markkina-alueelle, niin meillä on kuitenkin oltava toisenlainen lähestymistapa asiaan kuin muilla, toteaa Savander.

Savander kuitenkin painottaa, että Nokialla ei ole toistaiseksi tällaisia suunnitelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.