Mainos

Onko Google tekemässä sen, mitä Nokialta kuumeisesti odotetaan?

Hakukonejätti Googlen ennakoidaan ryntäävän tablet-tietokonemarkkinoille 7-tuumaisella laitteella.

DisplaySearch -yhtiön analyytikko Richard Shim kertoo teknologiasivusto Cnetille, että Google saattaa tuoda ensimmäisen oman tabletkoneensa markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Shimin mukaan Googlen tabletissa tulee olemaan 7-tuumainen näyttö, jonka tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä. Laitteen tuotanto pyörähtää Shimin mukaan käyntiin huhtikuussa. Tablettia tullaan arvioiden mukaan valmistamaan alkajaisiksi 1,5-2 miljoonaa kappaletta.

Aiempien huhujen mukaan Googlen tabletissa tulisi olemaan käytössä Android-käyttöjärjestelmän viimeisin versio, eli 4.0 Ice Cream Sandwich. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tietoa siitä, minkä tasoisesta laitteesta on kyse.

- En tiedä tuleeko siitä premium-luokan laite vai Amazon Kindle Fire -laitteen kaltainen edullisempi kilpailija, toteaa Shim.

"Tabletin puuttuminen on rasite Nokialle"

Myös matkapuhelinjätti Nokialta on alettu yhä kiivaammin odottaa siirtoa tabletkonetaistelussa.

MTV3 Uutiset haastatteli eilen Barcelonan mobiiliteknologiamessuilla Pohjola Pankin analyytikko Hannu Rauhalaa Nokiaan liittyvistä odotuksista. Rauhala totesi, että tablettitietokoneen puuttuminen on yksi Nokiaa edelleen rasittavista asioista.

- Odotan Nokialta nyt myös tablettia, koska sehän on isommalla näytöllä varustettu älypuhelin ja Nokialla on taito tehdä älypuhelimia. Niitä nähdään ehkä loppuvuonna, jolloin odotetaan Windows 8 -käyttöjärjestelmän julkistusta, Rauhala ennakoi.

Pienemmän kokoluokan tabletkoneet yleistymässä?

Cnet sivustolla ihmetellään, miksi Googlen oikeastaan edes tarvitsee tehdä 7-tuumainen tablet nyt. Kun Googlen Morotola-kauppa valmistuu, niin Google saa välittömästi omistuksen kolmeen tabletkoneeseen. Näitä ovat 10.1-tuumainen Xoom, 10.1-tuumainen Xyboard ja 8.2-tuumainen Xyboard.

Googlen pyrkimys siromman tabletin julkistukseen saattaa johtua yleisemmästä trendistä tabletmarkkinoilla. Pienempää kokoluokkaa edustavien tabletmallien on ennakoitu lisääntyvän lähitulevaisuudessa. Esimerkiksi aiempaa pienemmän Applen iPadin kerrotaan olevan jo testausvaiheessa.

MTV3 testasi hiljattain Samsungin 7.7-tuumaista uutuustablettia. Tämä kokoluokka vaikutti optimaaliselta tabletin monipuolista käyttöä ajatellen: Se on riittävän suuri sohvasurffaukseen, mutta silti sopivan kompakti esimerkiksi autokäyttöä ajatellen tai vaikkapa mediatietokoneen kaukosäätimeksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja