Mainos

AP: Isisillä ainakin 400 taistelijaa valmiina Euroopan verilöylyyn

Äärijärjestö Isis on kouluttanut ainakin 400 taistelijaa Eurooppaan tehtävien hyökkäysten sarjaa varten, kertoo uutistoimisto AP.

AP:n mukaan Isis on suunnitellut veristen hyökkäysten sarjaa Eurooppaan. Viranomaiset ovat kertoneet uutistoimistolle, että Isis on suunnitellut ottavansa käyttöön samankaltaisia terrorisoluja kuin Pariisissa ja Brysselissä on nähty. Solut voisivat valita iskuille ajan, paikan ja tavan, jolla aiheuttaa mahdollisimman paljon kaaosta.

Brysselin itsemurhaiskuissa kuoli kaikkiaan kolme hyökkääjää. Viranomaiset uskovat yhden olevan vielä karussa. AP:n mukaan pelkona on, että hän seuraa Pariisin iskuista vastikään pidätetyn Salah Abdeslamin jalanjäljissä. Belgialaisviranomaisten mukaan Abdeslam muodosti uuden verkoston päästyään pakoon Pariisin iskujen jälkeen ja jatkoi iskujen suunnittelua.

AP:n mukaan viranomaiset eivät ole varmoja, kuinka paljon taistelijoita on koulutettu niin sanottuja ulkoisia iskuja varten. Arviot vaihtelevat 400:sta 600:een.

Nimettömänä pysyttelevä eurooppalainen turvallisuusviranomainen sanoo AP:lle, että Euroopan taistelijasoluja näyttävät johtavan ranskalaiset, joilla on yhteyksiä Pohjois-Afrikkaan, Ranskaan ja Belgiaan.

Hänen mukaansa strategia on muuttunut vuodesta 2014: nyt koulutus on pidempi ja solujen tavoitteena on suorittaa niin monia terrori-iskuja kuin mahdollista, ei enää niinkään tappaa niin paljon ihmisiä kuin mahdollista. Näin vihollinen joutuu käyttämään enemmän rahaa ja resursseja Isisiä vastaan.

Useat turvallisuusviranomaiset uskovat, että valtaosa koulutuksista tehdään Syyriassa, Libyassa ja muualla Pohjois-Afrikassa.

Nimettömänä pysyttelevä irakilainen tiedusteluviranomainen sanoo AP:lle, että Pariisin iskuista vastuussa olevat solut ovat levittäytyneet Saksaan, Britanniaan, Italiaan, Tanskaan ja Ruotsiin. Lähteen mukaan Turkista olisi hiljattain saapunut uusi ryhmä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.