Mainos

AOL Time Warner osti suuren brittikustantajan

Maailman suurin mediayhtiö AOL Time Warner sinetöi eilen kaupan, jolla se ostaa Britannian suurimman aikakauslehtikustantajan IPC:n.

Kauppahinta on 1,15 miljardia puntaa eli hieman päälle 11 miljardia markkaa. Kaupassa amerikkalaiselle mediamammutille siirtyvät mm. Maria Claire ja Loaded. Ne tulevat saman sateenvarjon alle kuin sillä ennestään olevat mm. Sport Illustrated ja People.

Kyseessä on AOL Time Warnerin suurin hankinta Euroopassa. Samalla se vahvistaa asemiaan Amerikan ulkopuolella.

AOL Time Warnerin pääjohtaja Gerald Levin sanoi yhtiön käyttävän hankintaa ja sen mukana tulevaa asiantuntemusta ponnahduslautana Britannian ulkopuolelle. Hänen mukaansa siihen menee kuitenkin jonkin aikaa.

Amerikkalaisyhtiö hieroi kauppoja muutamia viikkoja ja niistä ehti vuotaa tietoja myös julkisuuteen. Neuvottelut käytiin PC:n suurimman omistajan pääomasijoitusyhtiö Cinven kanssa. Cinven hankki runsaan puolikkaan IPC:stä kolme vuotta sitten. Silloin koko yhtiön arvo oli 860 miljoonaa puntaa.

Suhteessa kalliimpi kuin SanomaWSOY:n taannoinen kauppa

AOL Time Warner maksoi hankinnastaan hieman yli 14 kertaa enemmän kuin IPC:n käyttökate. Se on selvästi enemmän kuin SanomaWSOY maksaa hollantilaisen VNU:n aikakauslehtitoiminnoista. Sen maksama hinta on vajaat 9 kertaa niin suuri kuin ostettujen toimintojen käyttökate. Kun kauppa viime perjantaina julkistettiin, myös SanomaWSOY:n johto tähdensi saaneensa lehdet hyvään hintaan korkeasta kauppahinnasta huolimatta.

AOL Time Warner saa kuitenkin kaupassa englanninkielisiä lehtiä, mikä mahdollistaa ristikkäismyynnin Amerikan ja Britannian välillä. SanomaWSOY:n ostamat lehdet ovat pääasiassa Belgiasta ja Hollannista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan myös vertailutiedot ovat hieman eri ajoilta, mikä nostaa hieman AOL Time Warnerin maksamaa hintaa suhteessa IPC:n käyttökatteeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.