Anu Sinisalon kassi:

- soijarouhetta - kaviart - kylmäsavupekonia - kokojyvänuudeleita - sitruunaruohoa - korianteria - halvaa - mango - kookospähkinä

Jyrki Sukulan ja Anu Sinisalon menu:

Kaviart toast

siivu vaaleaa leipää paahdettuna oliiviöljyä kaviartia mustapippuria tilliä

Paahda leipä ja sivele oliiviöljyllä. Lisää päälle lusikallinen kaviarttia ja mustapippuria sekä hienonnettua tilliä.

Noodelicarbonara

100 g paistettua kylkeä kananmuna 1/2 hienonnettu sipuli 4 rkl kermaa täysjyvänoodeleita

Paista hienonnettu kylki pannulla ja valuta ylimääräinen rasva pois. Liota täysjyvä noodelit ja valuta huolellisesti. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa, lisää noodelit ja kylki, lisää kerma ja sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vege noodeli

3-4 oksaa korianteria 1/2 hienonnettu sipuli 1 valkosipulin kynsi 1/3 hienoksi suikaloitua mangoa 1/2 hienonnettu sitruunaruoho (vain valkoinen osa)

Liemi:

3 rkl soijaa 3 rkl punaviinietikkaa hyppysellinen chiliä valkosipulia korianteria sitruunaruohoa

Sekoita liemiainekset keskenään. Liota ja valuta noodelit. Wokkaa kaikki pilkotut ainekset wokkipannussa ja lisää noodelit ja lopuksi liemi.

Juoma sitruunanmehusta, survotusta mintusta ja basilikasta.

Intialainen curry

2 rkl liotettua soijarouhetta 1/3 suikaloitua mangoa 1/2 sipuli lohkoina 1 peruna lohkoina 1/2 dl maustamatonta jugurttia 100 g kylmäsavustettua kylkeäruohosipulia

Currymausteseos:

1/2 tl paprikajauhetta 1/2 tl chilijauhetta 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl valkopippuria 1/2 tl kurkkumaa 2 rkl rypsiöljyä

Liota soijarouheita kylmässä vedessä. Paista kylkiviipaleet pannulla ja kaada ylimääräinen rasva pois. Paista sipuli ja perunalohkot öljyssä ja lisää päälle curry-mausteseos. Lisää joukkoon paistetut kylkiviipaleet ja mango palat, sekä soijaseosta. Lisää lopuksi jugurtti ja koristele ruohosipulilla.

Halva-jälkiruoka

1/3 kuutioitua mangoa 3 rkl tuoretta kookosta 1/2 dl halva 3 rkl kermaa

Kastike:

1/2 dl sokeria 1/3 sitruunaruoho halkaistuna 1/2 vaniljatanko tilkka vettä

Keitä kastiketta pienessä kattilassa noin kahdeksan minuuttia. Kaada mango kuutioiden päälle. Laita kookospuolikkaaseen vuorotellen mangoa ja halvaa, kaada päälle löysäksi vaahdotettua kermaa johon on sekoitettu raavittu kookos.

Lue myös:

    Uusimmat