Antti Kaikkonen paljastaa kirjassa olleensa TTK-parketilla "pienissä rommeissa" – rumbakin alkoi sujua rohkaisun myötä

Antti Kaikkonen avaa päiväkirjansa Nato-prosessin ajalta 10:11
Antti Kaikkosen puolustusministerivuosista kirjoitettu kirja avaa hänen päiväkirjamerkintöjään.

Poliitikko Antti Kaikkonen käy Tanssii Tähtien Kanssa -matkaansa läpi uudessa kirjassa Kohti liittokuntaa.

Poliitikko Antti Kaikkosesta (kesk.) julkaistiin 11. lokakuuta Kohti liittokuntaa -kirja (Otava), jossa käsitellään hänen vuosiaan puolustusministerinä. Kirjan on kirjoittanut politiikan toimittaja Jari Korkki

Kirjassa käsitellään myös Kaikkosen taivalta Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa vuonna 2008. Hän sai tuolloin tähtiopettajakseen Satu ”Sutu” Markkasen.

Kaikkonen ei tanssimatkansa alussa uskonut pääsevänsä kovinkaan pitkälle heikon tanssitaitonsa takia. Hän sai lisänimen ”Kanki-Kaikkonen”, joka ehkä kertoo jotakin hänen tanssiosaamisestaan. 

Matka kilpailussa kuitenkin jatkui pitkin kevättä, jolloin Kaikkoselle alkoi tulla kaikenlaista muutakin muun muassa työn saralla. Näin ollen tanssiharjoituksiin ei tuntunut löytyvän riittävästi aikaa. 

Kirjassa nostetaan esiin rumba, joka osoittautui Kaikkoselle erityisen vaikeaksi. 

– Sutu Markkanen alkoi olla jo epätoivoinen, kun ei ukko meinannut taipua ollenkaan. Hän totesi, että nyt täytyy ottaa poikkeukselliset keinot käyttöön, Kaikkonen kertoo kirjassa. 

Apu löytyi rommipullosta, ja suora lähetys olikin yhdistelmä rommia ja rumbaa. 

– Jotenkin siinä pienissä rommeissa löytyi tiettyä letkeyttä, ja tuomaritkin ymmärsivät suoritusta aiempaa paremmin, Kaikkonen kertoo kirjassa. 

Silloiselta ohjelman juontajalta Marco Bjurströmiltä jäi rommintäyteinen tanssi huomaamatta, vaikka Kaikkonen oli lähellä paljastaa apunsa rumbaan. 

– Bjurström kehaisi siinä tuoreeltaan lähetyksessä, että näin sitä Suomen mies vetää rumbaa ja vielä ihan selvin päin. Olin siinä hilkulla, että möläytänkö. Että ei tässä nyt sentään ihan selvin päin olla, mutta ymmärsin kerrankin olla hiljaa, Kaikkonen kertoo kirjassa. 

Myös tuomari Jorma Uotinen vaikuttui tanssista ja lausui ikonisen lauseensa: ”Ei huono”. Myöhemmin nuo sanat toimivat myös Kaikkosen iskulauseena vaaleissa. 

Kaikkonen putosi Markkasen kanssa TTK-kisasta neljän parhaan joukosta. 

– Tuskin on sen ohjelman historiassa koskaan tuuletettu putoamista niin villisti kuin silloin, Kaikkonen sanoo kirjassa. 

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.
Tanssikupla MTV Katsomossa klo 18 maanantaisin ja perjantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat