Antti Kaikkonen ei ole sovelias valtiovarainministeriksi vanhan tuomionsa takia, sanoo rikosoikeuden professori

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ei ole sovelias valtiovarainministerin tehtävään vanhan rikostuomionsa vuoksi, katsoo Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio.

–  Ehkä olen vanhanaikainen, mutta minusta ei näytä hyvältä, jos valtiovarainministerillä on rikostuomio nimenomaan luottamusaseman väärinkäytöstä. Väärinkäyttö liittyy siinä taloudellisten asioiden hoitamiseen, Nuotio kommentoi tänään Twitterissä.

Kaikkonen tuomittiin vuonna 2013 viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutussa.

Perustuslain mukaan ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Turun yliopiston oikeustieteen professori Veli-Pekka Viljanen puolestaan ei katsoisi, että Kaikkosen tuomio nousisi oikeudelliseksi kysymykseksi. Viljanen arvioi asiaa eilen Iltalehdelle.

Keskusta valitsee ministerinsä tänään

Kaikkosen nimi on ollut taajaan esillä veikkailuissa seuraavaksi valtiovarainministeriksi. Uutissuomalainen kertoi eilen tietoihinsa perustuen, että Kaikkonen olisi nousemassa valtiovarainministerin tehtävään.

Tänään aamupäivällä Ilta-Sanomat taas uutisoi keskustalähteistä saatuihin tietoihin viitaten, että paikalle esitettäisiin nykyistä elinkeinoministeriä Mika Lintilää (kesk.).

Keskustan ministerivalinnat tehdään tänään eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokouksessa. Puolue päätti iltapäivällä, että se lähtee mukaan tulevaan Antti Rinteen (sd.) hallitukseen.

Nuotion tviitistä uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Juttua täydennetty kello 15.11.

Lue myös:

    Uusimmat