Anton Alén ajoi ylivoimaiseen rallivoittoon Venäjällä

Anton Alén voitti ylivoimaisesti kansainväliseen IRC-sarjaan kuuluvan Venäjän rallin. Fiatilla kisaava Alén kukisti toiseksi tulleen espanjalaisen Peugeot-kuljettajan Enrique Garcia Ojedan lopulta yli kahdella minuutilla. Viipurin lähistöllä ajetussa sorakilpailussa oli kymmenen erikoiskoetta ja Alén voitti niistä kahdeksan.

Alén pääsi lähtemään kisan päätöspäivään turvallisesta johtoasemasta. Pahimmat kilpakumppanit kärsivät perjantaina kivikkoisilla teillä rengasrikoista ja ongelmitta edennyt suomalainen pääsi kasvattamaan johtoaan.

- Ajo olisi voinut kulkea paremminkin, mutta hyvä näin. Ensimmäinen voitto Fiatin kanssa on kyllä iso homma, Alén sanoi.

24-vuotiaalle Alénille osakilpailuvoitto oli ensimmäinen IRC-sarjassa. Kokonaispisteissä hän on neljäntenä.

- Eihän tämä IRC mikään megasarja ole, mutta ehkä tätä voittoa joku rallipiireissä arvostaa. Tietyissä olosuhteissa, kuten asfaltilla ja hitaammalla sorateillä, sarjan kuljettajat ovat todella nopeita, mutta vauhdikkaammalla soratiellä he tuppaavat vähän jäämään, Alén tuumi.

Anton Alénin isä Markku Alén ajoi aikoinaan Fiatille tukun voittoja. Hän oli Venäjällä seuraamassa, kun poika juhli ensimmäistä yleiskilpailun ykköstilaansa italialaismerkin ohjaimissa.

- Se oli herkkä hetki, kyllähän siinä italialaisten kanssa muisteloita riitti. Isälle hieno tunne. Ensimmäinen yleiskilpailun voitto on aina vaikea ottaa ja nyt se tuli hyvään paikkaan, Markku Alén totesi.

Näillä näkymin Anton Alén ajaa Fiatilla myös Suomen MM-rallissa. Osallistuminen ei ole kuitenkaan täysin varmaa.

- Siinä on vielä aika moni asia auki, Anton Alén selvitti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat