Mainos

Antero Mertarannalle Larin Paraske -palkinto

Kalevalaisten Naisten Liitto on myöntänyt Larin Paraske -palkinnon urheilutoimittaja Antero Mertarannalle. Palkinto myönnetään vuosittain mestarilliselle sanantaitajalle. Perusteluissa kehutaan Antero Mertarantaa verbaalivirtuoosiksi, jonka kieli on vivahteikasta, luovaa ja aina hyvien tapojen mukaista.

Kalevalaisten Naisten Liitto myöntää vuosittain inkeriläisen runonlaulajan Larin Parasken nimeä kantavan palkinnon hyvälle puhujalle, sanan shamaanille, joka jatkaa runonlaulajien ja tarinankertojien perinnettä nykyajassa.

Palkitsijat luonnehtivat Antero Mertarantaa kansakunnan ääneksi ja suureksi selostajaksi, jonka vahva ammatillinen osaaminen kuuluu kaikessa työssä.

-Paitsi tiedot, myös tunteet välittyvät hänen sinivalkoisessa äänessään, jossa kuuluu suomalaisuus sen hohdokkaimmissa ulottuvuuksissa ja sävyissä. Hän pitää katsojat otteessaan ja välittää urheilutapahtuman hienoimman puolen: yhteenkuuluvuuden ja positiivisen energian. Myös älykäs huumori on Mertarannan ase. Hänen positiivista tykitystään on ilo kuunnella ja ihailla. Hän on suullisen kertomusperinteen jatkaja ikiaikaisten runonlaulajien jalanjäljillä.Hän pursuaa iloista peruspositiivista henkeä ja näyttää esimerkkiä innostumalla työstään kerta toisensa jälkeen, perusteluissa todetaan.

Larin Paraske -palkinnon ovat aiemmin saaneet mm.: kansanmuusikko Sari Kaasinen, runoilija Heli Laaksonen ja rap-muusikko Mariska.

Palkinto luovutetaan Mertarannalle tänään Helsingin Kirjamessuilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.