Ano Turtiainen julkaisi uhkaavan tviitin – eduskunnan puhemiehistö pitää asiaa erittäin vakavana ja kutsuu ryhmänjohtajat koolle

Kansanedustaja Ano Turtiainen sai eduskunnan puhemieheltä harvinaisen huomautuksen 0:45
Kansanedustaja Turtiainen sai eduskunnan puhemieheltä helmikuussa huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä – katso videolta, miten otti asian vastaan

Eduskunnan puhemiehistö kutsuu eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle kansanedustaja Ano Turtiaisen viime lauantaina julkaiseman tviitin takia.

Puhemiehistö ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat tapaavat asiaan liittyen perjantaina.

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän viestin, jota monet ovat pitäneet uhkaavana.

–  Ystäväni sanoi - ”olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski.” No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, hän kirjoitti viestissään.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä katsoi Turtiaisen antavan käytännössä tappouhkauksen kaikille kollegoilleen ja toivoi Helsingin poliisin tutkivan asian.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) kirjoitti Twitterissä jo lauantaina, että väkivallalla uhkaaminen on aina tuomittavaa. Samalla hän kirjoitti, että Turtiaisen uhkauksenomaiseen tviittiin palataan eduskunnassa heti pääsiäisen jälkeen.

Tänään eduskunnan puhemisneuvosto korosti tiedotteessaan, että "asia on erittäin vakava".

MTV Uutisten tavoittama varapuhemies Tarja Filatov (sd.) kertoo, että tässä vaiheessa on vielä vaikea sanoa, mihin toimenpiteisiin ryhdytään.

– Tiettyjä asioita selvitetään vielä. Halusimme eduskuntaryhmien puheenjohtajat käymään tilannetta läpi, jotta puhemies ei jää yksin tässä tilanteessa. Kukaan tuskin hyväksyy tällaista viestiä, Filatov pohtii.

Turtiaiselle on varattu mahdollisuus esittää näkemyksensä tapahtuneesta kirjallisesti perjantain kokousta varten.

Turtiainen valittiin eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä vuonna 2019 perussuomalaisten listoilta, mutta hänet on sittemmin erotettu puolueesta ja sen eduskuntaryhmästä.

Turtiainen muodostaa nykyisin oman yhden miehen eduskuntaryhmänsä. Hän sai eduskunnassa helmikuussa huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä. Tuolloin Turtiainen heristi varapuhemies Juho Eerolalle (ps.) nyrkkiä sen jälkeen, kun Eerola oli muituttanut Turtiaita eduskunnan kasvomaskisuosituksesta. Turtiainen ei käytä maskia tai visiiriä.

Juttua päivitetty kello 17.31. Juttuun lisätty varapuhemies Filatovin kommentti sekä täydentäviä tietoja perjantain kokouksesta.

Lue myös:

    Uusimmat