Annimari Korte kommentoi valmentajansa dopingtaustaa: "Se on outoa kysyä sitä minulta"

Annimari Korte juoksi upeasti pika-aitojen välieriin:"Oli todella varman päälle juostu" 1:12
Videolla Annimari Kortteen haastattelu Dohan MM-kisojen pika-aitojen alkuerän jälkeen.

Dohan yleisurheilun MM-kilpailuissa paraikaa kilpaileva Annimari Korte antoi norjalaismedia NRK:lle pitkän haastattelun, jossa käytiin myös läpi hänen valmentajansa Rafa Blanquerin dopingtaustaa.

Blanquerin on valmentanut lukuisia dopingtaustaisia urheilijoita, kuten nigerialainen korkeushyppääjä Samson Idiata, ukrainalainen 400 metrin juoksija Natalia Pygyda, sekä aitajuoksija Josephine Onyia, joka kärysi yhdeksän vuoden sisään peräti viisi kertaa. 

– Se on outoa kysyä minulta siitä, sillä hän on valmentanut sadoittain urheilijoita. Espanjassa kaikki ymmärtävät, kuinka hyvä valmentaja hän on ja ihmiset, jotka eivät edes ole kiinnostuneita urheilusta, tietävät hänen saavutuksensa, Korte sanoo NRK:lle.

– Hän halusi heti tietää, mitä minä otin ja halusi nähdä yleiskuvan. Hän on todella tiukka ja katsoo, mitä saat elimistöösi. Siinä ei ole mitään vikaa tai väärää. Hän on hiukan traumatisoinut siitä, mitä yhdelle hänen urheilijoista tapahtui, kun häntä ei kuunneltu, Korte jatkaa.

Korte eteni lauantaina hienosti välieriin Dohan MM-kisojen pika-aitojen alkueristä. Välierät ja loppukilpailu ovat vuorossa sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat