Anni Vuohijoki kertoo MTV:lle, mistä häneen kohdistuneissa epäilyissä oli kyse: "En ole kuorotyttö" – katso ensimmäinen haastattelu häirintätutkinnan päätyttyä

Anni Vuohijoki antoi ensimmäisen tv-haastattelun häirintätutkinnan päätyttyä – kertoo nyt, mitä Pekingissä tapahtui 10:43
Anni Vuohijoki kertoo Pekingin tapahtumista ja häirintätutkinnasta maanantain Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Anni Vuohijokeen kohdistettu tutkinta vakavasta eettisestä rikkomuksesta päätettiin, koska teoille ei SUEK:n mukaan löytynyt asianomistajaa eli uhria.

28. maaliskuuta painonnostaja Anni Vuohijoki sai Olympiakomitealta sähköpostin, jossa kerrottiin, että häntä epäillään seksuaalisesta häirinnästä Pekingin olympialaisissa. Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Vuohijoki kertoo yllättyneensä epäilystä.

– Minulle tuli aika isona shokkina se, että toimiani on tutkittu ilman, että siitä on kerrottu minulle mitään.

Vuohijoen mukaan hän oli ollut kyseisessä tilanteessa pelaamassa urheiljaporukalla korttia ja heittämässä läppää. 

– En ole mikään kuorotyttö, että ei se ole kauhean kaunista kieltä, mutta voidaanko minua syyttää seksuaalisestä häirinnästä? Vuohijoki kysyy. 

Kun Vuohijoki kuuli Olympiakomitealta epäilystä hän vei tapauksen Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n tutkittavaksi. Olympiakomitea teki samoin.

SUEK julkaisi 19. toukokuuta tiedotteen, jossa se kertoi, että tutkinta päätetään, koska teolla ei ole asianomistajaa. Lehtitietojen ja Vuohijoen kertomuksen mukaan epäillystä häirinnästä oli ilmoittanut Olympiakomitealle kolmas osapuoli.

Tiedoksi vain huhuja

Anni Vuohijoen mukaan tapaus oli pysäyttävä. Hän yritti selvittää eri tahoilta, mitä hän oli sanonut ja oliko joku loukkaantunut jostain hänen sanomastaan. Hän kertoo jopa lähettäneensä sähköpostia illanvietossa olleille henkilöille.

– Olen pahoitellut, jos olen kenenkään mieltä pahoittanut. Olen pyrkinyt itse olemaan tässä tietoa hakeva osapuoli, Vuohijoki sanoo.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Vuohijoki kertoo, ettei hänelle ole kerrottu mitään tietoja siitä, mitä tutkinnassa on käistelty. Olympiakomitean epäilystä hän kuuli yli kuukausi olympialaisten päättymisen jälkeen. Kumpikaan Olympiakomitea tai SUEK eivät ole kuulleet Vuohijokea häntä koskevassa asiassa.

– Missään vaiheessa minulle ei ole esimerkiksi kerrottu kuin tällaisista huhuista tai puheista. Ei minua ole pidetty ajantasalla.

Vuohijoki kertoo saaneensa juristinsa avulla selville, että tutkimuksia oli tehty jo olympialaisissa, myös häneltä itseltään asiasta kyselemällä. Tässä vaiheessa hän ei kuitenkaan itse edes tiennyt epäilyistä.

Vuohijoen mukaan tapaus käsittely vaikutti myös hänen terveyteensä ja hän oli neljä viikkoa kipeänä. Tämä on vaikuttanut Vuohijoen toimintaan niin urheiljana kuin lääkärinäkin. Aivan viime aikoihin asti, Vuohijoen on ollut myös hankala liikkua julkisilla paikoilla.

– Kävin eilen ensimmäistä kertaa katsomassa jääkiekkoa julkisessa tilanteessa, Vuohijoki kertoo.



Lue myös:

    Uusimmat