Anna Nukkumatin tulla – 3 varmaa vinkkiä parempaan uneen

Väsyttääkö? Suuri osa suomalaisista kärsii ajoittaisista uniongelmista. Näiden neuvojen avulla opit panostamaan hyviin yöuniin ja nukkumaan paremmin.

Hyvin nukkunut ihminen on onnellinen ihminen. Uniongelmista kärsivät ihmiset puolestaan ovat alttiimpia stressamaan, ahdistumaan, masentumaan ja sairastumaan fyysisesti. Lue nämä vinkit ja opi nukkumaan oikein jo ensi yönä.

1. Häivytä häiriötekijät

Sammuta elektroniset laitteet kuten televisio, tietokone ja iPad vähintään 20 minuuttia ennen nukkumaanmenoa. Minimoi ärsykkeet makuuhuoneestasi jotta saat itsesi nukahtamiselle otolliseen mielentilaan. Mikäli saat aivoillesi liikaa virikkeitä juuri ennen nukkumaanmenoa, on todennäköisempää että virkistyt entisestään, etkä tällöin saa unesta kiinni nukkumaan mennessäsi.

2. Opi missä asennossa nukut parhaiten

Nukutko yleensä mahallasi, selälläsi vai kyljelläsi? Oikea nukkuma-asento on oleellinen hyvän yöunen kannalta. Kiinnitä siis huomiota siihen, missä asennossa nukut. Muista myös että lempiasentosi ei välttämättä ole se ergonomisin vaihtoehto. Mikäli siis heräät usein aamuisin lihakset kipeinä, nukut mitä luultavimmin huonossa asennossa. Kokeile eri öinä erilaisia nukkumisasentoja ja tutkaile aamulla miten hyvin tunnet nukkuneesi. Kun löydät sinulle oikean nukkumisasennon, löydät myös levollisen unen.

3. Patja vaihtoon

Kuinka vanha on patjasi? Mikäli patjasi on vanha, huonokuntoinen ja joko liian kova tai liian pehmeä, syy unettomuuteesi lienee löytynyt. Vanha ja pölyinen patja voi myös allergisoida ja näin tehdä olostasi jatkuvasti tukkoisen ja nuhaisen. Jos siis nukut levottomasti, sinun on usein vaikea löytää oikeaa nukkumisasentoa tai tunnet olosi useimmiten herätessäsi epämukavaksi, sinun kannattaa harkita uuden patjan hankintaa. Uutta patjaa valitessasi kokeile erilaisia patjoja jotta tiedät sopiiko sinulle parhaiten kova vai hieman pehmeämpi patja. Patjan hankinta saattaa tuntua ensin kalliilta investoinnilta, mutta muista että satsaaminen hyviin yöuniin on kenties paras investointi mitä voit ikinä tehdä.

Lähde: Huffington Post: 3 Ways to Make Over Your Sleep

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja