Anna Eriksson mietteliäänä ikääntymisestään

Laulaja Anna Erikson pohdiskelee menneitä ja tulevaa 35 vuoden ikäpaaluaan STT:n haastattelussa.

Keskiviikkona Mana-albuminsa julkaiseva laulaja Anna Eriksson saa huhtikuun jälkimmäisellä puoliskolla 35 vuotta täyteen. Urheilussa se merkitsisi siirtymistä ikämiessarjaan. Kokemusta siis löytyy. Erikssonin ensimmäinen albumi ilmestyi 1996.

Eriksson on viettänyt lähes puolet elämästään laulajan uralla, joka viime vuosina on muuttunut laulaja-lauluntekijän uraksi.

– Ikämiessarja, tosiaankin. Ihminen valehtelee jos se sanoo, että vanheneminen ei mietitytä. Tässä on alkanut tajuta, että elämä ei jatku loputtomiin, Eriksson mietiskelee.

– Mutta nykyisin olen jo tasapainoinen ihminen. En enää koe sellaisia hetkiä, että eläminen tuntuu lähes mahdottomalta. Niitäkin nimittäin oli. Kun katsoo taaksepäin, voi todeta, että ikävuodet 20-30 olin aika pihalla, laulaja jatkaa.

Paljon on muuttunut myös Erikssonin musiikki. Tuotannon alkupään iskelmät ja artistin nykyinen Mana-albumin äänimaailma eivät enää kohtaa edes unissaan.

– Ovathan ne ihan eri laidoilta. Uusi albumini ei välttämättä aukea kaikille, jotka pitivät 90-luvun levyistäni. Mutta ei tässä voi tehdä samaa levyä vuodesta toiseen. Muutos ei ole itseisarvo sinällään... vaikka voi se joskus sitäkin olla, Eriksson pohdiskelee.

(MTV3–STT)

Lue myös:

    Uusimmat