Anja Snellman teki M. A. Nummiset – laulu sote-kielellä

Kirjailija Anja Snellman on sanoittanut uuden laulun, jonka lyriikoissa käytetään sosiaali- ja terveysalan kieltä. Sävellyksestä vastaa Snellmanin puoliso, muusikko Jukka Orma.

Kappaleen tarkoituksena on kiinnittää huomiota sosiaali- ja terveysalan kieleen, ihmisten kohtaamisen ja vallankäyttöön.

Laulu saa ensiesityksensä perjantaina Porin SuomiAreenalla Helsingin Diakonissalaitoksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Kappaleen laulaa Orma, joka säestää samalla itseään sitarilla.

Helsingin Diakonissalaitoksen mukaan tärkeän sosiaali- ja terveysalan rakenneuudistuskeskustelun rinnalla tulisi kulkea toinen, sisällöllinen keskustelu, jossa kielen pitäisi olla keskeisessä osassa.

Kantaaottavista viranomaiskieltä hyödyntävistä teoksista on aiemmin tullut tutuksi Mauri Antero Numminen. M.A esittikin jo toukokuussa Pedro Hietasen kanssa kantaesityksensä Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksesta laulusolistille ja pianolle. Esitys kuultiin Helsingin Sanomien sote-tilaisuudessa, ja sanoitus oli suoraan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetyöryhmän esityksestä tämän vuoden tammikuulta.

(MTV3–STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja