Anita Korvan MM-pronssihiihdon loppusuora "yhtä taistelua" – ruotsalaissuosikilla meni kuppi nurin

Nuorten MM-hiihdot alkoivat sunnuntaina suomalaisittain iloisesti Lahdessa, kun Anita Korva venytti alle 20-vuotiaiden sarjan pronssia perinteisen hiihtotavan sprintissä.

Alla olevalla videolla Tulosruudun raportti Suomen hiihdon tilasta ja Jari Isometsän kommentit asiasta.

Korvalle, 19, nuorten MM-sprintti oli jo kolmas. Kahdessa aiemmassa kisassa Korva oli jäänyt neljänneksi, mutta nyt pettymykset pyyhkiytyivät mielestä.

– Finaalissa menin niin kovaa kuin pystyin. Loppusuora oli yhtä taistelua. Tasatyöntö kulki hyvin, iloinen MM-mitalisti sanoi.

MM-kultaan puristi Norjan Kristine Stavås Skistad. Puolan Monika Skinder jäi hänestä 0,63 sekuntia ja Korva 0,71 sekuntia.

Kisaa välierään asti hallinnut ruotsalainen Frida Karlsson hyytyi finaalissa viidenneksi ja heitteli maalissa sauvojaan pitkin poikin.

Korvan kausi on ollut vaikeuksia täynnä, ja terveysmurheet veivät mielen matalaksi. Vielä kaksi viikkoa sitten Korva ei olisi uskonut sprinttimitaliin.

– Nyt olen terve, ja suunta on oikea. Ei meno vieläkään ollut järin herkkää, vaan sellaista ok-menoa. Tästä on hyvä jatkaa kisoja eteenpäin.

Korvan lisäksi naisten erähiihdoissa nähtiin vasta 17-vuotias Hilla Niemelä.

– Tavoite oli päästä aika-ajosta jatkoon. Kun se onnistui, niin pakko on olla tyytyväinen. Puolivälierissä lähdin testaamaan, kuinka pahalta hiihtäminen voi tuntua. Kyyti oli vielä toistaiseksi kylmää, ensimmäisissä juniorien arvokisoissaan ollut Niemelä hymyili.

Kaksi miestä välierässä

Alle 20-vuotiaiden miesten sprintissä Leo Rantahalvari (7:s) ja Miska Poikkimäki (10:s) ylsivät välieriin.

– Tästä jäi hyvä fiilis, tavoitteeni oli päästä välieriin. Mutta kyllä maailman kärki menee kovaa, Rantahalvari sanoi.

Poikkimäki suitsutti kotiyleisön tukea.

– Oli mahtavaa hiihtää. Sain kannustuksesta buustia. Onneksi vastaavaa herkkua on vielä luvassa.

Alle 20-vuotiaiden MM-kultaa vei ylivoimaisen esityksen jälkeen venäläinen Aleksandr Terentev. Norjalaiset Ansgar Evensen ja Haakon Skånes veivät himmeämmät mitalit.

MM-kisat jatkuvat maanantaina alle 23-vuotiaiden sprinttihiihdolla. 


Lue myös:

    Uusimmat