Mainos

Angry Birds -teemapuistot ovat pian täällä - kuvat leikkivälineistä

Kun lumi vuonna 2012 sulaa, Suomesta löytyy ensimmäinen Angry Birds -teemapuisto. Angry Birds -pelin kehittäjäyhtiö Rovio ja rovaniemeläinen leikkivälineiden valmistaja Lappset Group ovat lyöneet kättä päälle yhteistyölle, joka tähtää teemapuistojen rakentamiseen ympäri maailmaa.

– Kyllä tämä on meille huikea mahdollisuus; uskomme, että molemmat yhtiöt pystyvät kehittämään omaa liiketoimintaansa. Yritetään saada ihmiset liikkumaan ja olemaan yhdessä ja nauttimaan, sanoo Lappset Groupin toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Suomalaisuus oli valttia tarjouskilpailussa. Laakkonen ja Angry Birdsin Peter Westerbacka ovat vanhoja tuttuja, ja erilaisista kehityshankkeista oli tullut juteltua jo aiemmin. Lappset Group on toiminut alalla neljänkymmenen vuoden ajan, ja kymmenen vuotta sitten yritys alkoi panostaa digitaalisuuteen.

Yli 90 prosenttia leikkipuistovälineistä valmistetaan Rovaniemellä. Loput syntyvät Lappset Groupin Pellon, Ruotsin ja Viron tehtailla. Teemapuistoon nousee parisenkymmentä leikkivälinettä: jousieläimiä, keinuja, kiipeilytorneja ja liukumäkiä sekä Angry Birds -pajatso. Mobiilipeleistä tutut hahmot istutetaan leikkivälineisiin, joiden värit muistuttavat pelimaailmaa.

Ensimmäiset puistot nousevat Rovaniemelle ja Espooseen, mutta Laakkosen mukaan suunnitelmissa on rakentaa kymmeniä puistoja eri puolille Suomea. Lisäksi aiesopimuksia puistoista on tehty myös muualle Eurooppaan ja Aasiaan.

Lappset Groupille liitto Angry Birdsin kanssa tekee mannaa maailmanmarkkinoilla.

– Jos miettii että Angry Birdsillä on 600 miljoonaa pelaajaa, niin eivät ne kaikki ole Suomesta, millä on suuri merkitys Aasian ja myös Lähi-idässä ja Amerikan liiketoiminnassa, Laakkonen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.