Mainos

Angolan Unita-sisseille armahdus

Angolan parlamentti hyväksyi tänään lain, jossa luvataan armahdus Unita-sissiliikkeen jäsenille. Parlamentin yksimielisesti hyväksymä armahdus koskee "kaikkia siviilejä ja sotilaita, angolalaisia ja ulkomaalaisia, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin Angolan valtion turvallisuutta vastaan". Armahdus myönnetään myös kaikille Angolan armeijan sotilaille, jotka on vangittu sisällissodan aikana tai jotka ovat karanneet armeijasta.

Tulitaukosopimus on määrä allekirjoittaa virallisesti juhlallisessa seremoniassa torstaina. Seremoniaan osallistuvat mm. presidentti Jose Eduardo dos Santos, Unitan korkea-arvoisin johtaja Paulo Lukamba.
Angolan hallitus ja Unita allekirjoittivat lauantaina alustavan sopimuksen vihollisuuksien lopettamisesta 27 vuotta jatkuneen sisällissodan jälkeen.

Unita taisteli lähes yhtäjaksoisesti Angolan hallitusta vastaan siitä pitäen, kun maa itsenäistyi Portugalin alaisuudesta vuonna 1975. Angolan sisällissota on ollut yksi Afrikan pisimpiä ja verisimpiä, ja sen arvioidaan vaatineen yli puoli miljoonaa kuolonuhria.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.