Anette Latva-Piikkilä kävi lähellä kuolemaa – poikaystävä pelasti

MTV3:n urheilutoimittaja Anette Latva-Piikkilä joutui hengenvaaralliseen tilanteeseen lumilautaillessaan.

Anette oli viime talvena laskettelemassa poikaystävänsä Victorin ja ystävänsä kanssa Kanadan Whistlerissä, kun yllätyksellinen off-pistereittti meinasi päätyä naisen kohtaloksi.

– Menimme vuorien välissä rinteessä. Yhtäkkiä rinne petti altani. Reitillä oli aiemmin kuljettu vain suksilla, joten leveä lumilautani taisi olla liikaa, Anette kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Rinteen vieressä lumen alla virtasi vuolas joki ja Anette tipahti noin puolentoista metrin matkan pää edellä kohti jokea. Anetten onneksi joen päällä ollut paksu lumikerros pysäytti naisen matkan.

– Jäin roikkumaan pää alaspäin rotkon reunalle. En ole ikinä huutanut niin lujaa! Victor oli ehtinyt mennä jo eteenpäin, joten hänellä kesti jonkin aikaa päästä hangen läpi luokseni. Mietin, että jos nyt tipun jäiseen jokeen, niin ei minua saada sieltä ikinä ylös, Anette muistelee kauhunhetkiään.

Seurueella ei ollut paljon aikaa miettiä mitä tehdä, sillä kukaan ei voinut tietää, kauanko lumi estäisi Anettea luisumasta jokeen. Koska laskettelijoilla ei ollut tarkkaa tietoa sijainnistaan, ei avunkaan soittaminen olisi ollut helppoa.

– Lopulta Victor ja ystäväni saivat minua käsistä kiinni. Irrotin jalkani laudasta ja roikuin kokonaan heidän varassa, sitten saimme minut onneksi kiskottua takaisin rinteelle.

Kuin ihmeen kaupalla Anette ei lopulta loukkaantunut rytäkässä. Tapahtuma on kuitenkin opettanut naiselle varovaisuutta.

– Sillä reissulla ei tullut enää mentyä oudoille alueille laskemaan ja muutenkin opin kunnioittamaan luontoa ja merkitsemättömiä reittejä. Kaikkea ei kuitenkaan voi mitenkään ennakoida, mutta ainakaan yksin ei pidä lähteä laskemaan, poikaystäväänsä pelastumisestaan kiittelevä Anette toteaa.

Anetten hengenvaarallisesta laskettelureissusta kirjoitti ensimmäisenä Me Naiset.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat