Yllättävä käänne Vantaan bussivarikon tulipalossa – Eläinaktivistit ottivat vastuun tuhopoltosta

0:12

Militantti eläinoikeusryhmä on ilmoittanut tehneensä tuhopolttoiskun Vantaan varikolle. 

Vantaalla Vanhan Porvoontien varrella sijaitsevalla linja-autovarikolla syttyi yöllä uhkaava tulipalo, josta levisi runsaasti savua. Palon alkusyyksi epäiltiin jo aiemmin tuhopolttoa.

Pelastuslaitoksen mukaan viisi linja-autoa ehti tuhoutua palossa täysin ja neljä autoa vaurioitui pahoin. Lisäksi useat muut linja-autot vaurioituivat lievemmin.

– Päätimme hyökkätä Pohjolan Matkan varikolle asettamalla sytytyspaloja jokaisen paikalla olevan, noin 20 bussin renkaille, kerrotaan takku.net-sivuston tiedotteessa.

Iskun syynä on tiedotteen mukaan se, että Pohjolan Matka on tehnyt yhteistyötä turkisyritys Saga Fursin kanssa.

– Tämä on viesti niille joille ei ole vielä selvää, että eläinten riistoon osallistumisella on hintansa. Niin kauan kun osallistutte eläinten sortoon, olette kohteitamme. Suosittelemme Pohjolan Matkalle yhteistyön lopettamista Saga Fursin kanssa, emmekä suosittele yhteistyötä kenellekkään, jatketaan tekstissä.

Pohjolan Matkojen toimitusjohtaja Johanna Lehtonen että Saga Fursin tiedottaja Camilla Zewi-Kalliomaa vastaavat, ettei yhtiön mahdollisia asiakkuuksia tai liikesuhteita kommentoida julkisuudessa.

Lehtonen kertoo, ettei Pohjolan Matkat ollut saanut etukäteen uhkauksia tai varoituksia mahdollisesta tuhopoltosta.

– Nyt on viranomaisten asia selvittää tätä eteenpäin.

Tiedotteen allekirjoittajaksi on merkitty "EVR". Lyhenne viittaa luultavasti Eläinten Vapautusrintamaan, kansainväliseen militanttiin eläinsuojeluliikkeeseen.

Bussipalon arvioidaan aiheuttaneen puolentoista miljoonan euron vahingot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja