Amsterdamissa pohditaan kuuluisan punaisten lyhtyjen alueen sulkemista – ihmiskauppa halutaan kuriin

Nyt puhuu seksityöntekijä - työnä ammattirakastaja 7:46
Video: Seksiä myyvä pariskunta kertoo, millaista on olla ammattirakastaja.

Amsterdamin pormestari Femke Halsema pohtii myös punaisten lyhtyjen alueen sulkemista yhtenä vaihtoehtona kaupungin seksityöntekijöiden aseman parantamiseksi, The Guardian uutisoi.

Halsema, entinen Hollannin vihreän vasemmistopuolueen puheenjohtaja, aloitti pormestarin virassa viime vuonna. Hän on ensimmäinen naispuolinen pormestari Amsterdamissa.

Hänen tavoitteenaan on lopettaa ihmisten salakuljettamiseen ja ihmiskauppaan perustuva seksityö, sekä parantaa seksityöläisten asemaa.

– Pitkään on elänyt ajatus merimiehistä, jotka kuukausien seilaamisen jälkeen tulevat tapaamaan "tuhmia" hollantilaisnaisia. Tilanne tällä hetkellä on se, että lähinnä ulkomaalaiset naiset, joiden saapumisolosuhteista ei tiedetä mitään, ovat naurunalaisina ja valokuvattavina, Halsema kertoi paikalliselle Het Parool -lehdelle.

Halseman mukaan naisista punaisten lyhtyjen alueen ikkunoissa on tullut turistinähtävyys.

– Heille nauretaan, heitä nimitellään ja valokuvataan ilman heidän tahtoaan.

Hän haluaa myös hillitä ihmiskauppaa ja rahanpesua, sekä tehdä asuinalueesta rauhallisemman asukkaille ja alueen yrittäjille.

Toisena vaihtoehtona ikkunoiden sulkeminen

Alueen sulkemisen lisäksi vaihtoehdoiksi on esitetty ikkunoiden sulkemista, jolloin prostituutio voisi jatkua ilman näyteikkunoita, sekä kulkuesteitä, jotka estäisivät sinne eksymästä ihmisiä, joilla ei ole erityistä asiaa sinne.

Jos punaisten lyhtyjen alue suljetaan, seksityöläiset siirrettäisiin muihin naapurustoihin kauemmas keskustasta. 

Halseman mukaan päätöksentekoon tarvitaan konsensus eri osapuolten sekä poliitikkojen välillä. Hän ei aio kyseenalaistaa naisten oikeutta seksityöhön kaupungissa. 

Amsterdam myös päätti tänä vuonna kieltää opastetut turistikierrokset alueella. 

Lue myös:

    Uusimmat