Mainos

Ampumisessa kuolleen pesäpalloilijan äiti: Yritämme selviytyä

Hyvinkään ampumatragedian käräjillä kuultiin tänään ampumisessa kuolleen pesäpalloilijan, 19-vuotiaan Topi Koistisen omaisia. Koistisen äiti kuvasi tiiviisti yhdessä viihtyneen perheen arkea, joka muuttui täysin viime toukokuussa.

– Se, mitä hän on tehnyt, on niin kokonaisvaltaisesti muuttanut meidän elämämme. Yritämme itse selviytyä nippa nappa.

Topi Koistinen olisi valmistunut sähköasentajaksi keväällä 2012. Hän pelasi pesäpalloa superpesisliigassa Hyvinkään Tahkossa. Jo useamman vuoden hän oli seurustellut tiiviisti tyttöystävänsä kanssa. Nuoripari oli sopinut jo hääpäivästäkin. Topi asui kuitenkin vielä vanhempiensa luona kotona.

Perheellä oli ollut tapana kiertää yhdessä Suomea Topin pesäpallopelien perässä. Viimeisen kerran äiti kertoo nähneensä poikansa ampumista edeltäneenä iltapäivänä, kun Tahkolla oli peli.

– Se oli poikkeuksellisen riehakas peli, erilainen kuin muuten. [Topi] oli tosi onnellinen. Oli hyvät fiilikset sen jälkeen.

Topi jutteli pelin jälkeen sisarensa kanssa, mutta äiti ei enää nähnyt poikaansa.

Lääkäri soitti yöllä

Yöllä isä sai puhelun joukkueen valmentajalta, joka kysyi, että onko Topi kotona. Samalla äidin puhelin soi.

– Siellä oli Töölöstä lääkäri, joka kysyi klassiset kysymykset, mitä aina tehdään. Että onko Topi Koistinen teidän poikanne. Hän selitti, että on ammuttu. Ajattelin, että miten voi käydä tällaista.

Lääkäri selitti, että aivojen vammat ovat niin suuret, ettei mitään voi enää tehdä. Äidin reaktio oli alkuun hyvin voimakas.

Vanhempien piti tehdä päätös, lähtevätkö he katsomaan Topia Helsinkiin. He päättivät lähteä.

– Ajattelimme siinä, että tässä oli tämä meidän elämämme. Uusi aika koitti.

Perheenjäsenet kertoivat oikeudessa hyvin yhdessä viihtyneestä perheestä, jossa kukaan ei nyhjöttänyt omassa huoneessaan murjottamassa. Myös perheen täysi-ikäiset nuoret olivat puolisoineen toisensa parhaita kavereita.

Toukokuun jälkeen

Tapauksen jälkeen perheen selviytymiskeinoihin on kuulunut viikonloppumatkat mökille veden ääreen. Se on äidin mukaan auttanut tilannetta jonkin verran.

Äiti toteaa, ettei kukaan perheestä halua kohdata nyt oikeudessa Topin ampujaa. Eero Hiltunen on kertonut asianajajansa välityksellä haluavansa sanoa omaisille jotain oikeudenkäynnin aikana.

– Se, mitä hän on tehnyt, on niin peruuttamatonta, että tässä täytyy yrittää vaan mennä itse eteenpäin. Luulen, että hänenkin täytyy vaan itse yrittää mennä eteenpäin. En koe olevani mitenkään vastuussa siitä, että pitäisi kuulla [häneltä] mitään.

Oikeudessa kuultiin äidin lisäksi Topi Koistisen siskoa ja tyttöystävää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.