Ampujan tuttu: Kaveri meni oudompaan suuntaan tänä syksynä

Jokelan koulun oppilaan mukaan ampuja harrasti ampumaurheilua. Hän piti ampujaa normaalina, iloisena nuorena miehenä. Myös ampujan entinen tyttöystävä on kertonut ajatuksistaan.

Jokelan koulun oppilas Tuomas Hulkkonen tunsi ampujan kymmenen vuoden takaa. Vielä eilen he juttelivat keskenään.

- Huomasin syksyllä, että hän on mennyt oudompaan suuntaan, vetäytynyt kuoreensa. Ajattelin, että ehkä vähän masentunut, mutta en osannut aavistaa, että mitään tällaista tulisi tekemään, Hulkkonen kertoo.

He eivät olleet viime aikoina enää paljonkaan tekemisissä, mutta juttelivat viimeksi eilen.

- Hän oli normaali, iloinen nuori mies, tutustunut paljon historiaan, aika valistunut ikäisekseen, Hulkkonen kuvailee ampujaa.

Hulkkosen mukaan ampuja harrasti ampumaurheilua, mutta asetta hän ei tiennyt tällä olevan.

Hulkkonen kuvaa tunteitaan nyt ristiriitaisiksi ja järkyttyneiksi.

- Tunnen vihaa ja samalla iloa, ettei itselle sattunut mitään. Toisaalta hän oli mun kaveri, yhtälöä vaikea sulattaa, Hulkkonen kertoi MTV:n uutisille.

Hulkkosen luokka sammutti luokastaan valot ja piiloutui aluksi pulpettien alle. Poliisi turvasi oppilaiden pakenemisen.

Ex-tyttöystävä kiistää syyllisyytensä

Jokelan kouluampujan, Pekka-Eric Auvisen entinen tyttöystävä kiistää omalla nettisivustollaan, että hänen ja ampujan ero olisi ollut syynä epätoivoiseen tekoon.

Samalla 20-vuotias nainen korostaa, että Pekka-Eric Auvinen ei ollut "hullu" vaan oman tiensä kulkija. Ex-tyttöystävä on kauhuissaan syyttävistä viesteistä, joita on saanut nettisivustolleen ja painottaa, että hänen eroamisensa Auvisesta ei ole missään yhteydessä ampumiseen.

Tyttöystävä kertoi asiasta ruotsalaiselle Expressen-iltapäivälehdelle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat