Ammattilaisten vinkit: Näin saat juhlakuvasi onnistumaan

Nouseeko nolostuksen puna poskillesi, kun muistelet viime joulun valokuvia? Punaiset silmät, tärähtäneet kuvat ja joulukuusenoksasarvet ovat tuttuja perhekuvien mokia. Kuvien onnistuminen ei kuitenkaan vaadi taikuutta – vain hieman kärsivällisyyttä ja suunnittelua.

Juhlakuvaaminen voi olla haasteellista ammattilaisellekin etenkin, jos kuvattavia on paljon. Moni suomalainen vieläpä ujostelee kameraa ja mielellään välttelee sitä viimeiseen asti. Näillä RealSimplen ammattilaisvinkeillä joulukuvasi onnistuvat tänä vuonna:

Rajaa tiukemmin

Ensimmäinen virhe on yrittää tavoittaa joulutunnelmaa saamalla kuvaan niin loimuava takka, kauniisti koristeltu kuusi, herkulliset tarjoilut kuin perheenjäsenetkin. Todellisuudessa ihmissilmä kiinnostuu lähinnä muista ihmisistä. Kuvista tulee siis heti parempia, jos ne rajataan kauniisti siten, ettei niissä tapahdu liikaa. Kuvat ovat automaattisesti jouluisia ja hauskoja, jos kuvan henkilöillä on esimerkiksi tonttulakki päässään. Vilkaise vielä taustaa ennen kuin otat kuvan. Eihän kenenkään päästä kasva kynttelikkö tai oksakruunu?

Valaise

Hämyinen tunnelma näyttää kyllä kauniilta paljaalla silmällä, mutta se voi olla haastava valokuvissa. Valo ei saa kuitenkaan olla liian kova. Esimerkiksi ylhäältä tuleva kirkas valo saa kenet tahansa näyttämään pallonaamalta. Suoraan edestä paistava valo saa aikaan saman vaikutelman. Parasta olisi, että valonlähde olisi kuvaajan takana tai kuvattavista katsoen sivussa. Lempeä valo näyttää kauniimmalta kuin huutavan kirkas valo. Tämä saa aikaan kauniita varjoja, jolloin kasvot saavat kaunista muotoa.

Luo tasoja

Oletko miettinyt, miksi kuvaaja aina asettaa kaverikuvissa toisen istumaan etualalle ja toisen seisomaan hieman taaemmas? Kuvat näyttävät tasapaksuilta, jos kaikki kuvattavat seisovat rivissä. Kuvaan saa kiinnostavaa kolmiulotteisuutta luomalla kuvaan tasoja. Tee siis kuvan keskipiste nojatuolissa istuvasta isoäidistä ja laita lapsenlapset muodostelmaan hänen ympärilleen. Yksi seisoo tuolin takana, toinen istuu lattialla nojatuolin edessä ja kolmas tuolin nojalla.

Huomioi lapset

Lasten kuvaamisessa on omat haasteensa, sillä lapset eivät jaksa pysyä paikallaan kovin kauan – varsinkaan samanaikaisesti. Kuva kannattaakin suunnitella tarkalleen valmiiksi jo ennen kuin pyydät lapsia kuvattaviksi. Käytä esimerkiksi pehmoleluja asetelman suunnitteluun. Voit myös pyytää ystävää ottamaan kuvan, mikäli lapset tottelevat häntä paremmin.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja