Ammattikorkeakoulut vetoavat opiskelijoihin koronan pysäyttämiseksi: "Nämä ovat ainoat tavat varmistaa, että voimme tarjota lähiopetusta myös jatkossa"

3:20
Vaasan koronaryppään kuriin saaminen vaatii järeitä karanteenitoimia – johtava ylilääkäri: "Olen tyytyväinen, jos luku pysähtyy tuhannen paikkeille"

Koronavirustilanne heikentyy Suomessa nopeasti ja tartuntaketjuja on myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden parissa. Tämä on johtanut etäopetuksen lisäämiseen ja jopa kampusten sulkemisiin eri paikkakunnilla.

Monet tartunnoista ovat peräisin tapahtumista, joihin on vapaa-aikana kokoontunut paljon opiskelijoita. Ammattikorkeakoulujen rehtorit ja opiskelijakunnat haluavatkin nyt muistuttaa opiskelijoita vastuullisesta käyttäytymisestä.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n tiedotteessa kerrotaan, että tartuntaketjujen takia korkeakoulujen opetus on jouduttu keskeyttämään ja kampukset sulkemaan usealla paikkakunnalla.

– Viime viikon ja viikonlopun tartuntaketjujen vuoksi on suljettu Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Vaasan ammattikorkeakoulu kokonaisuudessaan sekä Novian Vaasan ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampukset.

Jotta koronavirustartuntojen leviäminen saadaan jatkossa estettyä, jokaisella kampuksilla työskentelevällä ja opiskelevalla on iso vastuu oman käyttäytymisensä osalta.

– Isompiin tapahtumiin osallistumista tulee nyt välttää. Samoin tulee noudattaa ohjeita turvaväleistä, maskeista ja hygieniasta. Nämä ovat ainoat tavat varmistaa, että ammattikorkeakoulut pystyvät tarjoamaan lähiopetusta myös jatkossa. Opetus kampuksilla on osa yhteisöllisyyttä, jota poikkeusaikoina on kaivattu.

– Me kaikki voimme omilla toimillamme vähentää riskiä, että kampuksia joudutaan koronan vuoksi sulkemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja