Mainos

Ammattiautoilija soimaa verotusta: ”Venäläistä polttoainetta myydään parkkipaikoilla”

Polttoaineen litrahinta on laskenut parhaimmillaan yli 20 senttiä viime vuodesta. Kuljetusalan yrittäjän mukaan sen pitäisi laskea vielä enemmän, jotta venäläisen polttoaineen pimeä myynti saataisiin kuriin.

Maatalouden kuljetuksiin erikoistunut Teppo Mikkola on ollut kuljetusalan yrittäjä 1970-luvulta lähtien. Viime aikainen polttoaineen litrahinnan lasku on siirtynyt suoraan hänen yrityksensä asiakkaiden hintoihin.

– Polttoaineen alhaisempi hinta vaikuttaa tietysti positiivisesti. Ei tarvitse asiakkaan kanssa kinata kokonaishinnasta, Mikkola kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Vaikka hintojen lasku onkin tehnyt asiakkaat tyytyväisiksi, polttoaineen hinnan täytyisi Mikkolan mukaan olla vielä paljon alhaisempi ollakseen kilpailukykyinen naapurimaiden hintojen kanssa.

Suomessa ajaa paljon esimerkiksi venäläisiä ammattiautoilijoita ja monet Baltian maiden rekisterikilvissä ajavat täyttävätkin Mikkolan mukaan tankkinsa esimerkiksi Venäjällä.

– Kun ajan Ykköstietä, puolet näkemistäni autoista ovat Baltian maiden kilvissä. Totta kai autot tankkaavat siellä, koska polttoaine on halvempaa, Mikkola toteaa.

– Venäläistä polttoainetta myydään jopa parkkipaikoilla Suomenkin puolella, Mikkola sanoo.

Polttoaineen hinnan lasku johtuu raakaöljyn hinnan romahtamisesta vuoden 2014 kesällä.

Kaikkien aikojen parhaan tuloksensa viime viikolla julkistaneen Nesteen toimitusjohtaja Matti Leivonen on selittänyt raakaöljyn hintakehitystä sillä, että vaikka öljyn kysyntä on laskenut, tuottajamaat pumppaavat sitä enemmän kuin ennen.

Raakaöljyn hinnan laskusta johtunut polttoaineen jalostamohinnan lasku ei Mikkolan kuitenkaan riitä siihen, että lieveilmiöt kuten venäläisen polttoaineen pimeä myynti saataisiin kuriin.

Hän toivoo, että hallitus laskisi polttoaineveroa lähemmäksi Viron tasoa.

– Jalostushinnan lasku ei paljoa auta, koska valtio ryövää hinnasta niin paljon. Verotusta voisi laskea niin, että hinta olisi ainakin Viron tasolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.