Amerikkalaisyhtiö lobbaa hävittäjäänsä Tampereen messuilla – katso huikea 3D esitys

Tampereella järjestetään tänä viikonloppuna Kokonaisturvallisuus-messut, joissa on läsnä myös asejätti Lockheed Martin, tosin vain kulisseissa. Yritys on Suomessa lobbaamassa F35-hävittäjäänsä. 

Suomi etsii poistuville Hornet-hävittäjille korvaajaa. Tarkoituksena on löytää monitoimihävittäjä, joilla Suomen ilmapuolustus voidaan uskottavasti hoitaa. F35-hävittäjä on yksi vaihtoehto, kun Suomi uusii hävittäjäkalustonsa ensi vuosikymmenellä. 

Tarkastele F-35-hävittäjää pyörittämällä sitä sivulle. Hävittäjää liikuttamalla näet lisätietoja sen aseistuksesta ja muista ominaisuuksista.

Sopiviksi vaihtoehdoiksi on keskustelussa nostettu amerikkalaiset F-35A ja F/A-18E Super Hornet, ruotsalainen JAS 39 Gripen E/F NG, ranskalainen Dassault Rafale ja eurooppalaisten lentokonevalmistajien yhteistuotos Eurofighter Typhoon.

Lockheed Martinin väki tapaa Suomessa puolustusministeriön ja puolustusteollisuuden edustajia.

– Puolustusteollisuuteenne tutustuminen on juuri se syy, miksi olemme täällä. Haluamme ymmärtää hallituksenne toiveita ja samalla muodostaa kuvan Suomen puolustusteollisuuden mahdollisuuksista ja kyvystä., kertoo Lockheed Martinin kansainvälinen myyntijohtaja Steve Over.

– Olemme olleet erittäin vakuuttuneita ja innossaimme siitä, miten voimme saada aikaan yhteistyötä, joka täyttää hallituksenne toiveet ja teollisuutenne tarpeet, Over muotoilee.


Lue myös:

    Uusimmat