Mainos

Amerikkalaismedia: Helsingin Lähi-itä-kokous vaarassa peruuntua

Amerikkalaisviestimet kertovat, että Helsingissä vuoden lopulla pidettäväksi suunniteltu Lähi-itä-kokous olisi peruuntumassa. Viestimien mukaan Yhdysvallat ilmoittaa pian virallisesti, että aika ei ole sopiva kokouksen järjestämiseen.

Muun muassa uutiskanava NBC News ja uutissivusto Huffington Post perustavat tietonsa uutistoimisto AP:n raporttiin, jossa lähteenä ovat nimettömänä esiintyvät diplomaatit. Lähteet esiintyvät nimettöminä, koska vahvistusta kokouksen peruuntumisesta ei vielä ole saatu.

Diplomaattien mukaan yhtenä kokouksen järjestäjänä toimiva Yhdysvallat katsoo, ettei nykyinen jännittynyt tilanne Lähi-idässä luo suotuisaa ajankohtaa kokoukselle.

Kokous joukkotuhoaseettoman alueen muodostamiseksi Lähi-itään on ollut hankkeilla pitkään ydinsulkusopimuksen allekirjoittaneiden maiden joukossa. Suomi varmistui kokouksen isäntämaaksi viime syksynä YK:n yleiskokouksessa.

Alueen eripuraisten maiden - erityisesti Israelin ja Iranin - osallistuminen on ollut kaiken aikaa epävarmaa. Israel viestitti syyskuussa haluttomuudestaan, kun taas Iran ilmoitti äskettäin tulostaan Helsinkiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.