Älykkäästä johtamisesta kirjoittanut Pentti Sydänmaalakka: Kärsimme tietoähkyä johtamisen suhteen

Kirjapiirin tiistain 4. joulukuuta jaksossa Pauli Aalto-Setälä pohtii yhdessä filosofian tohtori Pentti Sydänmaanlakan kanssa miten kasvaa hyväksi johtajaksi. Paula Noronen saa tyylivinkkejä Outi Pyyltä, jonka teos Trashion rohkaisee lukijaa tekemään itse huippumuotia tunnettujen vaatesuunnittelijoiden inspiroimana.

Kirjapiirin 15. jaksossa käsitellään filosofian tohtori Pentti Sydänmaalakan teosta Älykäs johtajuus 7.0., joka on hänen viides johtamisaiheinen kirjansa kymmenen vuoden sisällä.

– Tällä kertaa halusin koettaa kiteyttää, mitä on hyvä johtaminen. Johtamisesta on kirjoitettu hirveän paljon – minusta tuntuu, että joskus vähän liiankin paljon. Kun aloin kirjoittamaan tätä kirjaa monta vuotta sitten, aiheena oli johtaminen tulevaisuudessa. Lähdin tekemään perinteistä tietokirjaa, mutta sitten törmäsin tietynlaiseen umpikujaan, en saanut sitä valmiiksi. Kun aloin miettiä, miksi näin kävi, huomasin, että kärsimme tietoähkyä johtamisen suhteen. Monesti tieto, joka meillä on johtamisesta, on pinnallista ja ristiriitaista. Aloin kirjoittamaan tarinaa johtajasta. Tämä kirja pyrkii konkretisoimaan, mitä hyvä johtaminen on yhden henkilön kautta. Siinä kuvataan tämän henkilön kasvutarina vuoden mittaan, Sydänmaalakka kertoo.

Trashionista Outi Pyyn teos Trashion rohkaisee inspiroitumaan tunnettujen vaatesuunnittelijoiden luomuksista ja tekemään niitä kierrätysmateriaaleista itse. (Trash tarkoittaa roskaa, fashion muotia.)

– Olen kirjoittanut nyt viisi vuotta blogia vaatteiden kustomoinnista ja siitä, miten muotia voisi kuluttaa ekologisemmin, ilman että omasta tyylistä ja muodikkuuden tasosta tarvitsisi tinkiä. Blogin pohjalta minusta tuntuu, että kokonaispakettia ei kuitenkaan tajuttu; taustalla on syvempi filosofia sen ekologisuuden kautta, muotiaspektia ja tyyliä unohtamatta. Päätimme Mikko Rasilan ja Hanna Linkolan kanssa koota kaiken yksiin kansiin. Kirja on nyt esite siitä, mitä se vaatteiden tekeminen kierrätysmateriaaleista voi mielestäni parhaimmillaan olla. Fiilis ja muotokieli otetaan isoilta nimiltä, kuten lempisuunnittelijoilta. Kun materiaali on kuitenkin omasta vaatekaapista tai kirpputorilta hankittu ja siihen tulee vielä oma kädenjälki, siitä tulee hyvin omintakeista ja persoonallista, Pyy kuvailee.

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.Teksti ja kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja