Alueilta tulossa uusia koronarajoituksia: Kuinka hallituksen linjauksia kiristetään?

Tämä uusista koronarajoituksista tulee tietää – katso tietopaketti 1,5 minuutissa 1:38
Tämä uusista koronarajoituksista tulee tietää – katso tietopaketti 1,5 minuutissa

Tänään saattaa tulla tietoja uusista alueellisista koronarajoituksista. Ainakin Satakunnan uusista koronarajoituksista on määrä tiedottaa tänään. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto puolestaan valmistelee päätöstä Pirkanmaan uusista koronarajoituksista.

Tuoreimpana Etelä-Pohjanmaa ilmoitti kiristävänsä kokoontumisrajoituksia. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle on määrätty 20 henkilön sisätilojen kokoontumisrajoitus, kertoo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Määräys tulee voimaan sunnuntaina ja jatkuu tammikuun 23. päivään asti. Kokoontumisrajoituksen voi edelleen ohittaa koronapassilla.

Uusia rajoituksia voidaan saada pian myös Uudellemaalle. Etelä-Suomen avi on kertonut, että mahdollinen päätös rajoitusten kiristämisestä voitaisiin tehdä aikaisintaan tänään.

Eilen Pohjois-Pohjanmaalla kiellettiin kaikki yleisötilaisuudet. Rajoitukset tulevat voimaan tänään ja ovat voimassa vuoden loppuun asti.

Lounais-Suomen avi kielsi jo maanantaina kaikki yleisötilaisuudet Varsinais-Suomessa määräajaksi sisällä ja ulkotiloissa. Rajoitukset ovat hallituksen keskiviikkona linjaamia päätöksiä kireämpiä niin sanottujen matalariskisten yleisötilaisuuksien osalta. Näitä ovat muun muassa urheilutapahtumat, joissa on yleisölle nimetyt istumapaikat.

Lue myös:

    Uusimmat