Aluehallintoviraston antamaa sähköpostivastausta vääristeltiin: Tekstiin lisättiin rokotevastaista sisältöä

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan, että sen antamiin ohjeisiin maskin käytöstä on lisätty rokotevastaista tekstiä ulkopuolisten toimesta.

Aluehallintovirasto kertoo vastanneensa sähköpostilla viestiin, jossa tiedustellaan maskin käytöstä kouluissa. Vastausviestiin on avin mukaan lisätty ylimääräistä tekstiä.

– Asiayhteydestään irrotettu virkamiehemme sähköposti liitettynä väärään tietoon hämmentää kyseisen viestin vastaanottajia, avi huomauttaa.

– Korostamme sitä, että keskustelupalstoilla, joillakin kouluilla ja muissa paikoissa jaettu tekstikokonaisuus ei ole aluehallintoviraston virkamiehen kirjoittama, eikä julkaisema.

Aluehallintovirastot vastaavat jatkossakin toimintaansa liittyviin kysymyksiin kaikissa käytössämme olevissa virallisissa viestintäkanavissa. Epävirallisissa kanavissa luotettavan tiedon erottaminen epäluotettavasta voi olla vaikeaa. THL on laatinut listan keinoista, joilla väärän tiedon voi tunnistaa verkossa. https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet-ja-uutiset/naista-merkeista-tunnistat-vaaran-tiedon-verkossa.

Kasvomaskien käytön osalta lisätietoja löytyy esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta osoitteesta https://minedu.fi/koronavirus-ja-varautuminen kohdassa perusopetus ja kysymys "käytetäänkö oppilaitoksissa, kouluissa tai varhaiskasvatuksessa kasvomaskeja?"

Lähde: Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tiedote.

Lue myös:

    Uusimmat