Alonso ja Piquet jr. Renault'n kuljettajat 2008

Espanjalainen F1-kuljettaja Fernando Alonso ajaa ensi kaudella Renault-tallissa. Alonson tallikaverina ensi kaudella toimii brasilialainen Nelson Piquet junior.

Renault tiedotti asiasta maanantaina. Renault ei kertonut, jatkuvatko nyt tehdyt kuljettajasopimukset ensi vuotta pidempään.

Viime kaudella Renault-tallia edustanut Heikki Kovalainen joutuu näin ollen etsimään ensi kauden tallipaikkansa toisaalta.

- Fernando ja Nelsinho muodostavat yhden jännittävimmistä kuljettajapareista kaudella 2008. Olemme riemuissamme toivottaessamme Fernandon tervetulleeksi takaisin talliin, jossa hän nautti suurimmasta menestyksestään, Renault-tallin päällikkö Flavio Briatore sanoi.

Alonso voitti Renault-tallissa maailmanmestaruudet 2005 ja 2006. Tänä vuonna hän ajoi McLarenilla.

- Renault on se talli, jossa kasvoin F1-kuljettajana. Nyt me aloitamme yhdessä uuden luvun. Olen innoissani päästessäni työskentelemään jälleen tämän mahtavan tallin kanssa. Renault'lla oli vaikea vuosi 2007, mutta tiedän tallin sisällä olevan vahvuuden. Luotan siihen, että yhdessä pystymme palaamaan kärkeen ja että talli pystyy rakentamaan nopean ja kilpailukykyisen auton, Alonso sanoi.

Piquet junior toimi tänä vuonna Renault-tallin testikuljettajana. Vuonna 2006 hän sijoittui GP2-sarjassa toiseksi Lewis Hamiltonin jälkeen.

- On fantastinen tilaisuus tehdä F1-debyyttini sarjan kärkijoukkoon kuuluvassa tallissa ja yhden parhaan kuljettajan rinnalla. Olen työskennellyt tätä paikkaa silmällä pitäen vuoden 2006 lopusta lähtien. Olen ylpeä, että ansaitsin tämän paikan suorituksillani testikuljettajana, Piquet junior kertoi.

Renault-tallin ensi kauden testikuljettajana toimii ranskalainen Romain Grosjean. Renault esittelee ensi kauden F1-autonsa Pariisissa 31. tammikuuta. Uusi auto käy kuitenkin jo sitä ennen radalla Valenciassa 22.–24. tammikuuta.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat