Alonsosta tulossa F1-historian kovapalkkaisin

Fernando Alonsosta on tulossa F1-historian kovapalkkaisin ajaja, mikäli hän solmii Renault-tallin kanssa kuljettajasopimuksen. Espanjalainen on tällä hetkellä ilman sopimusta, sillä hänen riitaisa, vain yhden kauden kestänyt yhteistyönsä McLarenin kanssa päättyi marraskuussa.

Arvostettu englantilainen The Times -lehti arvioi verkkosivuillaan, että Alonso saisi Renault'lta kolmessa kaudessa reilut 32 miljoonaa euroa kausi (n. 23 milj. puntaa). Alonson ja Renault'n sopimuksen julkistamisen uskotaan tapahtuvan alkuviikosta.

Ranskalaistallilla on taloudelliset mahdollisuudet hankkia Alonso, sillä Kansainvälinen Autoliitto FIA ei rankaissut viime perjantaina tallia McLaren-tallin teknisten tietojen luvattomasta hallussapidosta.

Kimi Räikkösen nykyisen Ferrari-sopimuksen vuosipalkaksi arvioidaan noin 20 miljoonaa euroa. F1-uransa jo lopettanut Michael Schumacher nosti viimeisinä kausinaan reilun 28,5 miljoonaa euron vuosipalkkaa Ferrarilta.

Vertailun vuoksi todettakoon, että Nico Rosberg sai vielä viime kaudella vain 500 000 euron vuosipalkkaa. Rosbergin sopimusta kuitenkin sorvattiin kymmenen kertaa paremmaksi kuluneen viikonlopun aikana.

F1-kuljettajasopimusten tarkkoja yksityiskohtia ei julkisteta, joten kuljettajien vuosipalkkojen suuruudet ovat yleensä arvioita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat