Alonso haukkui McLarenin ja Dennisin

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso saattoi katkaista lopullisesti välinsä McLaren-talliin Kiinan GP:n aika-ajon jälkeen. Neljänneksi jäänyt Alonso arvosteli työnantajaansa ja tallipäällikkö Ron Dennisiä ennenkuulumattoman voimakkain sanankääntein.

Dennis oli kritisoinut torstaina Alonsoa siitä, ettei tämä suostunut vastaamaan lehdistötilaisuudessa kysymykseen McLaren-kuljettajien tasavertaisesta kohtelusta.

- Parempi kai olla hiljaa kuin valehdella. Hänenkin olisi syytä tehdä näin, niin tallilla menisi varmasti paremmin. Uskon, että monet McLarenin ongelmista ja skandaaleista tällä kaudella ovat olleet pitkälti hänen aiheuttamiaan. Jokaisella on omat filosofiansa, niin hänelläkin ja kaikki tiedämme sen. Olen jutellut paljon Coulthardin, Montoyan ja Kimin kanssa. Kaikki ovat lähteneet tallista ja olleet onnellisempia muualla. Tähän on syynsä, Alonso sanoi Espanjan uutistoimisto Efelle.

Espanjalaiskuski myönsi pettyneensä kauteensa McLaren-tallissa neljästä GP-voitosta huolimatta.

- Odotin paljon enemmän, niin kuin kaikki muutkin. Ulospäin tallilla näytti olevan toisenlainen imago, kylläkin vakava mutta hyvin ammattimainen. Tulin tänne voitettuani kaksi maailmanmestaruutta. Olen antanut kaikkeni parantaakseni autoa. Viime vuonna talli taisteli pääsystä aika-ajon kolmannelle osiolle, nyt he voittavat mestaruuden. Minua ei ole kuitenkaan kohdeltu ollenkaan hyvin. Ei pelkästään tuplamestarina vaan myös ihmisenä, Alonso vuodatti.

Alonson purkauksen syynä olivat huonosti menneet aika-ajot. Hän ei pystynyt ymmärtämään yli 0,6 sekunnin eroa tallitoveriinsa Lewis Hamiltoniin. Espanjalainen vihjaili epäsuorasti tallin sabotoineen hänen autoaan aika-ajon viimeisellä osiolla.

- En muista yhtään kisaa, missä olisin hävinnyt kuusi tai seitsemän kymmenystä. Jos näin olisi ollut koko viikonlopun ajan, hyvä niin. Silloin en ehkä vaan saanut autosta kaikkea irti, mutta täällä olen kuitenkin ollut koko viikonlopun nopea. Aika-ajon kahdella ensimmäisellä osiolla olin kolmas ja sitten yhtäkkiä näin kaukana, Alonso ihmetteli.

Maailmanmestaruuden suhteen hän ei elätellyt enää suuria toiveita.

- Ainoa toivo on, että huomenna sataa ja kilpailusta tulee hankala kaikille niin, että muilla on ongelmia ja pääsen itse maaliin. Vain ajatus tästä antaa vähän intoa lähteä kilpailuun. Kuivalla säällä tehtävä on mahdoton. Sitä paitsi kun jäljellä on vielä Brasilia, niin siellä menee joka tapauksessa jokin pieleen niin kuin koko kauden aikana on käynyt, Alonso jatkoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja