Mainos

Alma Media vahvistaa osuuttaan Radio Novassa

Alma Media -konserni ostaa 13 prosenttia Radio Novan osakkeista Maakuntien Viestintä Oy:ltä. Kaupan jälkeen Alma Media omistaa Radio Novan osakkeista 61 prosenttia.

Alma Media

Radio Nova (Oy Suomen Uutisradio Ab) on vuonna 1997 toimintansa aloittanut valtakunnallinen kaupallinen radio. Sen perustajajäsenet olivat MTV Oy (28 %) Aamulehti-yhtymä Oy:n tytäryhtiö Alexpress Oy (20 %) sekä Maakun- tien Viestintä Oy, Suomen Kansallisviestintä Oy, Viestintärahoitus Oy ja Suomen Radioviestintä Oy kukin 13 %:n omistuksella.

Aikaisemmin kuluneen vuoden aikana Suomen Radioviestintä Oy:n ja Suomen Viestintärahoitus Oy:n omistamien osakkeiden määräysvalta on siirtynyt norjalaisen P4 Radio Hele Norgen hallintaan. Marraskuussa nämä 26 % Radio Novan osakkeista siirrettiin uudelle yhtiölle, jonka omistavat puoliksi P4 Radio Hele Norge ja ruotsalainen MTG Radio. Yhtiöiden antaman lehdistötiedotteen mukaan uusi yhtiö pyrkii kasvattamaan osuuttaan Oy Suomen Uutisradio Ab:stä.

Alma Media -konserni on vastannut Oy Suomen Uutisradio Ab:n rahoituksesta sen koko toiminnan ajan. Yhtiön osakepääoma on 3 miljoonaa markkaa. Radio Novan liikevaihto vuodelta 1999 oli 56 miljoonaa markkaa ja liiketulos lievästi tappiollinen. Oy Suomen Uutisradio Ab:n hallituksen puheenjohtaja Eero Pilkaman mukaan Alma Media on sijoittanut yhtiöön yhteensä runsaat 20 miljoonaa markkaa.

Kaupalla vakiinnutetaan Radio Novan omistus ja turvataan liiketoiminnan suunnitelmallinen kehitys. Kaupalla ei ole vaikutusta yhtiön toimintaan eikä sen liiketoimintastrategiaan, kertoo Alma Media tiedotteessaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.