Alle puolet lääkäreistä suosittelee HUSia työnantajana, kertoo kysely – "Tässä näkyy se, miten työntekijöitä kuullaan ja miten työt järjestetään"

MTV Uutiset sai käsiinsä vielä julkaisemattoman HUS:n työolobarometrin tulokset, joista selviää työntekijöiden halu, tai haluttomuus, suositella työnantajaansa muille. Vastausten perusteella enää alle puolet lääkäreistä suosittelee HUSia työnantajana ja hoitajista joka toinen suosittelee HUSia työnantajana.

Kyselyyn vastasi noin 1 500 lääkäriä ja yli 7 300 hoitajaa.

Mistä tilanne kertoo?

– Onhan tilanne huolestuttava, kun näin vähän enää löytyy suosittelijoita. Tässä näkyy se, miten työntekijöitä kuullaan ja miten työt järjestetään. Myös Apotin ongelmat näkyvät tuloksissa, toteaa pääluottamusmies Risto Avela.

Avela ottaa esille myös päivystykset, jotka on henkilöstössä koettu raskaina.

– Kun ei ehditä tekemään rauhassa työtä eli ei ehditä paneutumaan kunnollaa potilaan asemaan. Lisäksi päivystyksiä joudutaan tekemään paikoissa, joissa normaalisti ei työskennellä – esimerkiksi Malmilla Meilahden sijasta, Avela kertoo.

Muut kuin lääkärit ja hoitajat – erityistyöntekijät (N=1124) ja muu henkilökunta (N=3387) – suosittelevat HUSia selvästi useammin: 70-80 prosentin välillä. 

Lääkärit ja hoitajat ovat kuitenkin paljon halukkaampia suosittelemaan muille juuri omaa työyksikköään. Tästä kuva alla:

Yritimme saada HUSn johdon kommentoimaan asiaa. HUSn viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, että he ovat valmiita kommentoimaan barometrin tuloksia julkisuudessa ensi viikon tiistaina. Yhteensä kyselyyn vastasi yli 13 000 työntekijää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja