Mainos

Alkon hallintoneuvosto sai perinteisen tuotepaketin – tällaisilla lomajuomilla kansanedustajia ilahdutettiin

Alko ilahdutti jälleen jouluna sen toimintaa valvovia kansanedustajia paketilla valikoituja juomia.

Alkon hallintoneuvosto

Alkolla on 12 kansanedustajasta koostuva hallintoneuvosto, jonka tehtävänä on valvoa valtion alkoholiyhtiön toimintaa ja antaa ohjeita sen toiminnan tueksi. Kaksi kertaa vuodessa hallintoneuvoston jäsenet saavat kootun uutuustuotepaketin, jonka tarkoituksena on Alkon mukaan ”tutustuttaa hallintoneuvoston jäseniä yhtiön valikoimiin ja alan kehitykseen sekä trendeihin”.

Alkon hallintoneuvostossa toimivat kansanedustajat:

 • Vesa-Matti Saarakkala
 • Anna-Maja Henriksson
 • Tuula Haatainen
 • Susanna Huovinen
 • Antti Kaikkonen
 • Osmo Kokko
 • Pauli Kiuru
 • Ulla Parviainen
 • Aino-Kaisa Pekonen
 • Tuomo Puumala
 • Päivi Räsänen
 • Sari Sarkomaa

Alko lähettää hallintoneuvoston jäsenille kaksi kertaa vuodessa ajankohtaisista tuotteista kootun uutuustuotepaketin, jonka tarkoituksena on Alkon mukaan tutustuttaa hallintoneuvoston jäsenet yhtiön valikoimiin ja alan kehitykseen sekä trendeihin.

Hallintoneuvosto ei päätä Alkon valikoimasta, vaan se kuuluu Alkon operatiiviselle johdolle.

Lähes sadan euron paketti

Ennen joululomaa lähetetty paketti sisälsi tänä vuonna Prykmestar Terva Suomi 100 Juhlaoluen, Churchill Reserve Port –portviinin, Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico 2014 –punaviinin, Baron-Fuenté Esprit Rosé de Saignée Champagne Brut –samppanjan sekä maustetun ja hiilihapotetun Glöet-roseeviini. Lisäksi pakettiin oli valittu alkoholiton punaviini Win 0.0 Red. Uutuustuotepaketin arvo oli 94,73 euroa.

Oluen valinnan perusteluna oli uutuustuotepaketin kuvauksen perusteella nykyinen pienpanimotrendi. Alkoholittoman viinin valinnan taustalla oli uudet alkoholinpoistomenetelmät, samppanjalla muistutettiin kuplajuoman nousseen joulujenkin juomaksi ja maustetulla Glöet-roseella kerrottiin uusista vaihtoehdoista joulujuomaksi glögin rinnalle.

"Suoraan sanoen yks hailee"

Toinen uutuustuotelähetys saapuu kansanedustajille ennen kesälomia. Juomat eivät ole ainoa työn etu, sillä kansanedustajille kuuluvat hallintoneuvoston tuhansien kokouspalkkiot.

Yksi paketin saaneista on on kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.). Hänelle uutuuspaketilla ei ole suurempaa merkitystä.

– En ole itse vielä tähän paketin sisältöön tutustunut, niin vaikea vaikea ottaa isommin kantaa, hän toteaa.

Hän katsoo, ettei paketilla ole juurikaan merkitystä hallintoneuvostossa toimimiselle, eikä se siellä toimimista edistä.

– Eiköhän Alkossa ole parempia alkoholiasiantuntijoita kun hallintoneuvston jäsenet. Lähinnä tulkitsen paketin ystävällisenä eleenä, hän kertoo.

Kaikkonen itse kokee, että pärjäisi hyvin ilmankin pakettia.

– Suoraan sanoen itselleni yks hailee, tuleeko itselleni tällainen paketti, Kaikkonen toteaa.

Herätti keskustelua 2013

Uutuustuotepaketti nousi puheenaiheeksi vuonna 2013, kun hallintoneuvostoon tuolloin uutena jäsenenä kuulunut kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) kertoi palauttaneensa pääsiäiseksi saamansa, noin 180 euron arvoisen paketin eduskunnan hallintoon. Kiuru ei pitänyt Alkon käytäntöä asianmukaisena.

Keskustelun myötä Alko vähensi lähetettävien pakettien vuosittaista määrää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja