Mainos

Alko kiinni myyntirikkeen vuoksi - valvontaa tehostetaan

Kontulan Alko Helsingissä on saanut Etelä-Suomen lääninhallitukselta kolmen päivän alkoholin myyntikiellon. Myymälä on sen takia suljettuna tänään, huomenna ja ylihuomenna.

Kontulan Alko oli myynyt tämän vuoden tammikuussa 14-vuotiaalle pojalle alkoholia rikkoen näin lakia. Poika oli ostanut mietoja alkoholijuomia, joiden ostoon vaaditaan 18 vuoden ikää.

Vartija otti alkoholia ostaneen pojan kiinni, kun hän alkoi välittää juomia muille alaikäisille Kontulan ostoskeskuksessa sijaitsevan Alkon edustalla. Lääninhallitus päätti asiasta viime viikolla.

Edellisen kerran Alkon myymälä on ollut suljettuna samasta syystä vuonna 2004.

Myynnin valvontaa tehostetaan koulujen päättäjäisviikolla

Alkoholituotteiden vähittäismyyntiä valvotaan pääkaupunkiseudulla tehostetusti tästä päivästä alkaen aina koulujen päättymiseen saakka toukokuun loppuun.

Valvonnalla pyritään puuttumaan päihteiden vastuuttomaan myyntiin ennen koulujen päättäjäisviikonloppua, jolloin myös alaikäiset juovat runsaasti alkoholia.

Valvonnan aikana puututaan tehostetusti iän tarkistamiseen ja alkoholin välittämisepäilyihin.

Koulujen päättäjäisviikon valvonta tehdään yhteistyössä alueiden poliisin, Etelä-Suomen lääninhallituksen alkoholitarkastajien, STTV:n ja terveydensuojelutarkastajien kanssa. Lisäksi poliisi tulee Helsingissä ja Vantaalla puuttumaan tehostetusti alaikäisten alkoholin juomiseen ja hallussa pitämiseen.

Valvonnan tavoitteena on ohjata vähittäismyyjiä entistä vastuullisempaan alkoholin ja tupakan myymiseen sekä muistuttaa aikuisia siitä, että päihteiden välittäminen alaikäisille on laitonta ja vastuutonta toimintaa.

Osana ikärajavalvottavien tuotteiden omavalvontaa Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten myymälöissä kysytään jatkossa kaikilta alle 23 vuotta vaikuttavilta henkilöiltä henkilöllisyystodistus, mikäli he ostavat 18 vuoden ikää edellyttäviä tuotteita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.